ODBROJAVANJE - 26: Lete krugovi, mokri oblaci!

Lete providni krugovi kroz vazduh ispred Gradske kuće Pariza, sustižu jedan drugog, spajaju se i razdvajaju, u pokušaju da stilizuju simbol planetarnog događaja koji će uskoro biti organizovan u Gradu svetlosti.

ОДБРОЈАВАЊЕ - 26: Лете кругови, мокри облаци!

Foto: Goran Čvorović

Preformans izvodi umetnik Pafti. Stigao je iz Budimpešte. Mnogim strancima je ovaj grad prirastao za srce, ovih predolimpijskih dana sad još i više. Zasukao umetnik guste brke, navukao kačket na veđe. U ruci mu dva velika štapa koja umače u kotao od sapunice, a zatim veštim potezima izvodi svoju rabotu, na radost okupljenih mališana. Maše štapovima kao dirigentskim palicama, razvlači svaki put krugove sve više, šalje ih u nebesa, to su sada čitavi svetlucavi i mokri oblaci. Plutaju, za njima, manji obluci, veju ovih letnjih dana nad glavnim gradskim trgom efemerne loptice od staklaste paučine. Sve je u Parizu sad u znaku krugova. Roje se penaste alke, dok se mališani uz ciku uspinju da ih vrhovima prstju rasprsnu u prasak sitnih kapljica. Kamen na trgu zasut tako rasutom sapunicom, cakli se kao morski kamičak. Po njimu se kližu radosna dečja stopala, ali, bogme, i đonovi starijih. Iznad glava, spajaju se krugovi, liče na olimpijske. Sve, u prolazu, posmatra vojska turista koja polako, ali sigurno, opkoljava Pariz. Tu, pred zidinama u kojima je 9. termidora Druge revolucionarne godine bio zatočen Robespjer, mladi zaljubljeni holandski par, uzleteo sa sopstvenom muzikom u ušima, pušta da im krugovi, polako, slete na čela. Zbog krugova će uskoro mnogi iz celog sveta doći tu.

       

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TAJNA JE OTKRIVENA! Evo kako se Novak Đoković neverovatno brzo vratio na teren posle operacije kolena