DOKMANAC I ŠTEFANEK SLOŽNI: "Budućnost srpskog rvanja je svetla!

Novosti online

28. 06. 2024. u 19:50

U Novom Sadu se do 7. jula održava kadetsko i juniorsko Evropsko prvenstvo u rvanju, a selektor Srbije Milorad Dokmanac rekao je da srpsko rvanje ima svetlu budućnost.

ДОКМАНАЦ И ШТЕФАНЕК СЛОЖНИ: Будућност српског рвања је светла!

Foto arhiva VN

Dokmanac je na početku izneo kakva su bila očekivanja.

 - Pre prvenstva smo očekivali dve medalje, od Stevana Kojića i Dušana Stokića. Dušan je nažalost bio pod virozom, pa je Stevan opravdao ulogu našeg pravog kandidata u četiri velike borbe - rekao je Dokmanac za Tanjug.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Dokmanac je dodao i da je Stevan Kojić osvajanjem srebra u kadetskoj konkurenciji raritet u istoriji našeg rvanja.

  - Pobedio je Kojić i reprezentativca Rusije. Za mojih 20-30 godina rada, ja ne pamtim u kadetskom uzrastu da nam se to dešavalo. Štefanek, Nemeš i drugi nikad nisu osvajali kadetske medalje, medalju je imao samo Maksimović i po tome mi vidimo Stevanov potencijal - rekao je selektor.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Olimpijske igre su na programu od 26. jula do 11. avgusta, a Srbija ima nikad više predstavnika u rvanju od osamostaljenja, ostvareno je čak pet normi.

 - Očekujem medalju, imali smo je u Riju i Tokiju. Učinili smo sve da dočekamo spremni Olimpijadu, počeli smo pripreme još u decembru. Saša Komarov je osvojio zlato na Evropskom prvenstvu, tako da nam je on glavni adut - naveo je Dokmanac.

Olimpijski šampion iz Rio de Žaneira Davor Štefanek istakao je da je Srbija uvek dobar domaćin.

 - Mnogo takmičenja je organizovano u Srbiji i prema tome nije iznenađenje što smo dobili ovo takmičenje. Dobra je ekipa ljudi koji rade u rvačkom savezu - rekao je bivši rvački reprezentativac.

Štefanek je za Tanjug rekao i da srpsko rvanje ne treba da brine za budućnost, jer su kadeti pokazali da imaju kvalitet, te da su oni naslednici bivših osvajača medalja poput njega.

  - Očekuju nas i Olimpijske igre, očekujem da Srbija donese sigurno jednu medalju. Sva petorica su kandidati za to, ali bih bio zadovoljan i sa jednom da nastavimo kontinuitet. Momci koji nastupaju ovde na kadetskom prvenstvu su sigurno konkurentni da nas predstavljaju 2028. godine na Olimpijskim igrama - podvukao je Štefanek.

BONUS VIDEO: "FOKUS NAM JE PARIZ 2024": Basketaš Strahinja Stojačić za "Novosti" o Olimpijskim igrama

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ZGAZIO GA JE! Šešelj najavio veliku političku promenu