ODBROJAVANJE - JOŠ 29 DANA DO OLIMPIJSKIH NADMETANJA: Igre u senci politike

Čini se da do sada u savremenoj istoriji nije zabeleženo da se u nekoj zemlji domaćinu Olimpijskih igara, na manje od mesec dana od otvaranja, toliko malo govori o najvećoj svetskoj sportskoj manifestaciji.

ОДБРОЈАВАЊЕ - ЈОШ 29 ДАНА ДО ОЛИМПИЈСКИХ НАДМЕТАЊА: Игре у сенци политике

Foto: Goran Čvorović

U prvom planu ovih dana daleko više je – politika. Razlog je poznat, imajući u vidu da je francuski predsednik Emanuel Makron odlučio da raspiše vanredne parlamentarne izbore.

Taj ishitreni potez šefa države mnoge je iznenadio, uključujući i opoziciju koja je i tražila izlazak na birališta. Prema sopstvenom priznanju, očekivali su to na jesen, a ne ovako, na brzinu, i to još u trenutku kada se čitava zemlja trudi da što bolje dočeka sportiste i goste iz čitavog sveta. Ali, povratka nema.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Rečeno – učinjeno.

Prvi izborni krug biće održan u nedelju i sva medijska pažnja u Francuskoj trenutno je usmerena ka tom događaju, ako se izuzme Evropsko prvenstvo u fudbalu koje se odigrava u susednoj Nemačkoj. Tek sledi drugi izborni krug, 7. jula, a posle toga formiranje vlade i nove skupštine, dok će se "bubamara" i dalje kotrljati na drugoj obali Rajne.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

U takvoj atmosferi Francuska će se približiti na samo dve nedelje od otvaranja Olimpijskih igara. Mnogi događaji u pripremi Olimpijade ovih dana prolaze gotovo nezapaženo, poput produžetka linije metroa od Olimpijskog sela do aerodroma Orli, koju je inaugurisao lično predsednik Makron. Francuze sada daleko više zanima ko će im krojiti politiku u sledećih pet godina.

Za utehu, izgleda da se jedinstvo nacije ovih dana usred velikih trvenja ogleda jedino kada je reč o Olimpijadi. I vlast i opozicija su poručile da ništa neće menjati u organizaconom procesu i da im je, svima, cilj da ostave što lepšu sliku u svetu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAVIJAJ ZA OLIMPIJSKI TIM SRBIJE: BIG Šoping centri i Olimpijski komitet Srbije – podrška zlata vredna!