PRESREĆNI DO NEBA: Članovi muške štafete Srbije na 4 h 100 slobodno oduševljeni zbog osvojenog evropskog zlata

S.K. - S.R.

21. 06. 2024. u 13:43

SAD ili nikad. To je verovatno prošlo kroz glavu našim fenomenalnim plivačima uoči starta finala štafeta na 4 h 100 m slobodno na EP u Beogradu. Velimir Stjepanović, Nikola Aćin, Justin Cvetkov i Andrej Barna su plivali kao u transu, prvi put su spustili vreme ispod 3.13,00 i sa novim nacionalnim rekordom - 3.12,90 pokorili su Evropu. Bila je to peta zlatna medalja za Srbiju u istoriji šampionata Starog kontinenta i prva u štafetama.

ПРЕСРЕЋНИ ДО НЕБА: Чланови мушке штафете Србије на 4 х 100 слободно одушевљени због освојеног европског злата

FOTO: AP/Tanjug

- Osvojiti medalju u individualnoj trci je sjajno, ali zlato u štafeti pred domaćom publikom je nešto posebno. To ne može da se meri ni sa čim. Svi smo presrećni do neba - impresioniran je naš najbolji plivač, bronzani na 100 m slobodno Andrej Barna.

Priča o srpskoj štafeti na 4 h 100 m slobodno počela je još 2017, na SP u Budimpešti. I godinama se polako kristalisala najbolja četvorka. Plivala je finala na evropskim i svetskim prvenstvima, nadmetala se na Olimpijskim igrama u Tokiju, sada je čeka Pariz. Pre samo četiri meseca, na SP u Dohi bila je sedma sa vremenom 3.13,88. U međuvremenu je pretrpela jednu izmenu, supertalentovani Justin Cvetkov (17 godina) uspeo je da istisne Uroša Nikolića. I ne samo što je ostvario svoj san da pliva sa svojim idolima, Veljom i Andrejom, nego je i pomogao da štafeta bude brža.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Ipak, malo ko je očekivao da će u jednom danu državni rekord da poprave za skoro jednu sekundu. A plivali su besprekorno, Stjepanović je u prvoj izmeni ostvario "A" olimpijsku normu na 100 m slobodno (47,99), odlični su bili Aćin i Cvetkov, a Barna je leteo stazom - 46,88.

- Kada sam video da Velimir pliva skoro rame uz rame sa Popovićijem, znao sam da će to biti naš dan i da možemo mnogo. Plivao sam svoju izmenu ludački, to je samo bila demonstracija koliko sam željan da dođemo do zlata. Ovo je neverovatno dostignuće - podvlači Barna.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Finale na Igrama

DA su u Dohi bili brzi kao u Beogradu, bili bi četvrti na svetu. Ipak, krasi ih umereni optimizam uoči Olimpijskih igara u Parizu. Svesni su da bi ulazak u finale bio podvig, jer će tamo doći svetski prvaci Kinezi, vicešampioni planete Italijani, da će Amerikanci i Australijanci biti veoma jaki.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NEVEROVATNO! Ovo što je Novak Đoković uradio na Vimbldonu je ravno - čudu!