VREMEPLOV PRVI TROFEJ U ISTORIJI: Vaterpolisti Radničkog 6. aprila 2013. godine pobedom nad Florencijom osvojili Evrokup

S. Krstović

21. 06. 2024. u 10:34

KRAGUJEVAC je krajem 2011. dobio prelepi zatvoreni olimpijski bazen. Ubrzo je 25. aprila 2012. formiran klub, a Radnički je na jesen odlukom čelnika VSS postao član Superlige. Tada je formiran šumadijski drim-tim sa Vanjom Udovičićem, Filipom Filipovićem, Aleksandrom Ćirićem, Slavkom Gakom, crnogorskim reprezentativcima Borisom Zlokovićem, Zdravkom Radićem, Hrvatom Damirom Burićem, Amerikancem Stivensom... Na klupu je seo trofejni srpski selektor Dejan Udovičić, a pomoćnik je bio Dejan Jovović.

ВРЕМЕПЛОВ ПРВИ ТРОФЕЈ У ИСТОРИЈИ: Ватерполисти Радничког 6. априла 2013. године победом над Флоренцијом освојили Еврокуп

FOTO: N. Paraušić

Od magičnog tima se očekivalo mnogo, a prvi trofej bio je evropski. U subotu, 6. aprila 2013, na bazenu SC "Park" Radnički je u revanš utakmici finala Evrokupa savladao Florenciju sa 7:6 (2:1, 1:1, 2:1, 2:2). Bila je to rutinska pobeda Kragujevčana, jer su u prvom meču u Firenci slavili sa 8:4. Šumadinci su te sezone dominirali u Evrokupu, jer su pobedili na svih 10 utakmica uz impozantnu gol-razliku - 119:56.

- Kažu "lako", a zaboravljaju da su mnogi pokušavali i da ih je malo uspelo. Ne trijmfuje baš svaka ekipa u ovom takmičenju. Velika stvar je osvojiti evropski klupski trofej, ući u kuću slavnih i pridružiti se odabranima. Biti u takvom društvu je velika satisfakcija za buduće izazove - naglasio je tada kapiten Vanja Udovičić.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

U gradu na Lepenici bili su u transu, navijači su ovacijama nagradili igrače za istorijski uspeh... Da igrači Radničkog nijednog trenutka nisu potcenili Italijane videlo se još na zagrevanju. Kragujevčani su bili ozbiljni, napeti, jedva su čekali da utakmica počne. Nisu se uopšte osvrtali na plus četiri iz Firence, već su želeli da i na svom bazenu dokažu da su najbolji u Evrokupu.

- Plašili smo se da nas ne uspava pobeda iz Firence. To se donekle i dogodilo, ali, srećom, bez posledica. To od nas nije tražio trener Udovičić, ali bila je vidljiva razlika u klasi - naglasio je Slavko Gak.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

U mirnoj utakmici, bez nepotrebne nervoze i agresije, domaćini su od prvog napada krenuli odlučno. Već u drugom minutu kapiten Vanja Udovičić je efektnim golom sa distance digao publiku na noge - 1:0. Ubrzo je Filip Filipović duplirao prednost i, kada se pomislilo da igračima Florencije preti katastrofa, malo je spušten gas. Domaćin nije više napadao iz sve snage, a gost je počeo da igra za čast. I uspeo je posle 4:1 da izjednači, ali ne i da preokrene u svoju korist. Na kraju 7:6, za "ulazak u istoriju".

- Fantastičan ambijent, Kragujevac je zaslužio evropski trofej. Utakmica je bila neizvesna i tvrda, ali tako je sa italijanskim ekipama. Sada se okrećemo prvenstvu - primetio je Boris Zloković.

Udovičić: Ostvaren cilj 

ISTORIJSKI uspeh proslavljen je skromno u hotelu "Kragujevac", a trofejni stručnjak Dejan Udovičić je istakao:

- Ušli smo u istoriju. Samo zbog toga moram da budem prezadovoljan. Bilo je teško pripremiti utakmicu, jer smo već u prvoj dokazali da smo kvalitetniji. Nadam se da će biti još trofeja.

RADNIČKI - FLORENCIJA 7:6

BAZEN: SC "Park". Gledalaca: 1.000. Sudije: Vojvodin (Rusija) i Vasileu (Grčka). Igrač više: Radnički 6 (3), Florencija 6 (3). Peterci: Radnički -, Florencija 2 (1).

RADNIČKI: Radić (6 odbrana), Burić, Popović, Marković, Gak 1, Bašić, Ćirić, Zloković 2, Filip Filipović 2, Udovičić 1, Đorđe Filipović 1, Stivens.

FLORENCIJA: Muđeli, Frančesko di Fulvio 2, Borela, Pagani, Molina 1 (1), Kopoli, Brankatelo, Espanjol 1, La Pena, Gobi, Bini 2, Andrea di Fulvio, Mineti (8 odbrana).

Po četvrtinama: 2:1, 1:1, 2:1, 2:2

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVAJ NIMALO NAIVAN PROBLEM IMAJU I ŽENE I MUŠKARCI