DODELJENE MAJSKE NAGRADE: Nagrada za životno delo posthumno treneru Dejanu Milojeviću

Tanjug

31. 05. 2024. u 20:46

Na sednici Skupštine Sportskog saveza Srbije danas su svečano dodeljena najveća društveno - sportska priznanja u zemlji Majske nagrade najboljim sportistima, sportskim radnicima i saradnicima u oblasti sporta, nagrade za životno delo dodeljene su rvaču Miloradu Dokmancu, treneru Božidaru Maljkoviću i posthumno treneru Dejanu Milojeviću.

ДОДЕЉЕНЕ МАЈСКЕ НАГРАДЕ: Награда за животно дело постхумно тренеру Дејану Милојевићу

FOTO: FIBA

Ministar omladine i sporta Zoran Gajić rekao je da su svi dobitnici priznanja i prisutni doprineli tome da je sport najprestižnija delatnost u našem narodu,svako svojim radom,ponašanjem i odricanjem. 

- Vi koji ste aktuelni i vi koji ste završili karijere, kako igračke tako trenerske i rukovodeće, doprineli ste ovom velikom imidžu. Koristim priliku da pozovem sve nas da svako u granicama svojih mogućnosti i funkcije koju obavlja, da se potrudi da sačuvamo ovaj imidž koji imamo, koji je ogroman, rekao je ministar. 

Predsednik Sportskog sveza Srbije Davor Štefanek rekao je da ovo priznanje predstavlja simbol pravih vrednosti, sportskih vrednosti koje promovišu zdrave i poštene principe, ne samo u sportu već i u svakom segmentu života. 

- Dobiti majsku nagradu znači dobiti validno priznanje da ste u sportu postigli najviše. Kao sportista ili sportski radnik, a to što se ova nagrada može dobiti samo jednom u životu daje joj najveći značaj i izdvaja je od svih drugih sportskih priznanja, i sam sam dobitnik ove nagrade i ona zauzima posebno mesto u mom srcu i na mojoj polici. Siguran sam da će svi današnji laureati imati isti odnos prema Majskoj nagradi, rekao je Štefanek. 

Svi očekujemo predstojeće Olimpijske igre u Parizu, dodao je, i da se naš tim vrati sa rekordnim brojem odličja.

Nagradu za teritorijalni sportski savet dobio je Sportski savez Kraljeva, za organizaciju u oblasti sporta priznanje je dobio Omladinski džudo klub Beograd, a kao nadležni nacionalni sportski savez nagrađen je Šahovski savez Srbije. 

Majsko priznanje za sportistu u olimpijskom sportu dobio je Strahinja Stojačić, koji je prošle godine sa reprezentacijom Srbije odbranio titule i Evropskog i Svetskog šampiona, a na oba takmičenja proglašen je i za najkorisnijeg igrača. 

Priznanje za sportistu u neolimpijskom sportu dobila je kik-bokserka Aleksandra Krstić, a Majsku nagradu za sportistu sa invaliditetom dobio je Filip Graovac. 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA! Ovo je najnoviji uslov za Ruse u vezi Olimpijskih igara Pariz 2024