MAKS ČELIČNIH ŽIVACA: Ferštapen kroz dramu do nove pobede u F1 na kultnoj Imoli

S. R.

19. 05. 2024. u 16:47

OZBILjNO se igrao sa živcima svojih navijača Maks Ferštapen. Holanđanin je ostvario trijumf sa najmanjom predošću u odnosu na drugoplasiranog (manje od jedne sekunde) u ovogošnjem šampionatu Formule 1. To je vozaču Red Bula bila ukupno 59. pobeda u karijeri na juče voženoj VN Emilije Romanje na klutnoj stazi u Imoli.

МАКС ЧЕЛИЧНИХ ЖИВАЦА: Ферштапен кроз драму до нове победе у Ф1 на култној Имоли

Foto: Profimedia

U većem delu trke trostruki prvak sveta bio je na svom prepoznatljivom nivou. Međutim, dramatično je bilo u poslednjih desetak krugova u kojim je Lando Noris obrisao prednost, ali mu je ponestalo krugova za stigne do najslađeg šampanjca. Šarl Lekler u Ferariju odbranio je čast „konjića“, trećem pozicijom i podijumom na italijanskom tlu.

- Tokom čitave trke morao sam da idem punim gasom. Na srednje tvrdim gumama imali smo tempo. Ipak, na najtvrđoj smesi u poslednjih 15 krugova gume nisu slušale. Nisam imao pravo na grešku. U odnosu na to gde smo započeli vikend kako smo se mučili tokom slobodnih treninga prezadovoljan sam pobedom - konstatovao je Maks.

Delovalo da je čitav posao odradio Ferštapen sjajnim startom trke. Odbrano je prvu poziciju od Norisa, čija pretnja je trajala tačno tri kruga. Delovalo je da drži rivale na bezbednoj distanci.

Međutim, dramatično je izgledalo poslednjih pet krugova Britanac je opasno pripretio stigao do manje od sekunde zaostatka u odnosu na Holanđanina. Da je trka potrajala par krugova duže promene na vrhu verovatno bi i bilo.

Prvih deset pozicija kompletirali su: Pjastri (Meklaren), Sainc (Ferari), Hamilton, pa Rasel (Mercedes), Perez (Red Bul), Strol (Aston Martin), Cunoda (RB).

Vozači:

1. Ferštapen 161

2. Lekler 113

3. Perez 107

4. Noris 101

5. Sainc 93

Timovi:

1. Red Bul 268

2. Ferari 212

3. Meklaren 154

4. Mercedes 79

5. Aston Martin 44

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODMAH REŠITE TO Vučiću prišao meštanin Donje Trešnjice, predsednik munjevito reagovao (FOTO)