POVELE PA POSUSTALE: Odbojkašice poražene od Kine u Ligi nacija

S. Rajić

18. 05. 2024. u 20:52

SJAJAN početak, a potom pad. Odbojkašice Srbije poražene u trećem meču prvog vikenda Lige nacija u Rio de Žaneiru od Kine – 3:1.

ПОВЕЛЕ ПА ПОСУСТАЛЕ: Одбојкашице поражене од Кине у Лиги нација

FOTO: FIVB

Naše dame iznenadile su rivalke odličnom partijom u uvodnom delu megdana, da bi kako je meč odmicao skroz posustale. Izabranice selektora Đovanija Gvidetija nemaju previše vremena za predah, jer im već danas (15.00) sledi novi podjednako težak izazov u vidu Braziliki.

Fantastično, raspoloženo, razigrano su delovale naše dame na otvaranju susreta. Prednjačila je kapitenka Bjelica preko koje se završavao svaki napad i to veoma uspešno.

Ipak, kao da Kineskinje podcenile naše dame, te su tek od polovine prvog seta krenule da se bude. Krckale su konstatno prednost, ali ni u jednom trenutku nisu stigle do izjednačenja. Kada je bilo najpotrebnije Milenkovićeva je upisala važne poene za vođstvo u setovima.

Drugi čin, bio je totalni kontrast u odnosu na prvi period igre. Kineskinje su zaigrale iz sve snage, onako kako umeju. Vrlo brzo su stekle ogromnu prednost (9:3). Čak i pored kratkog perioda dobre igre Srpkinje nisu uspele značajnije da se približe. Pri kraju, totalno je popustila koncetracija, jer su rivalke uzele čak devet od poslednjih 11 poena u setu.

Pretila je uraganska igra protivnica da skroz zbriše naše devojke sa terena. Ponovo je u uvodnoj fazi azijska selekcija stigla do osetne prednosti (9:5). Razmrdao je selektor Gvideti ekipu sa izmenima, ali tek toliko da se stigne nadomak egala (15:14, 16:15), da bi opet usledio furiozan finiš Kine.

Po istom ključu kao, drugi i treći set izgledao je i četvrti deo igre. Nezadrživa je bila selekcija koja još uvek nema obezbeđen plasman na OI u Parizu. „Grizle“ su protivnice za svaki poen, jer im je svaki meč ali i set u Ligi nacija bitan za što plasman na rang-listi i odlazak u Grad svetlosti.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Kako da vreme na poslu bude ispunjeno zadovoljstvom – Pogledajte dugačak spisak benefita koje nudi Mercator-S