"DELFINI" SA AMERIKANCIMA: Vaterpolisti saznali rivale na Svetskom prvenstvu od 2. do 18. februara u Dohi

S. K.

07. 11. 2023. u 12:15

VATERPOLISTI Srbije saznali su juče rivale na 21. Svetskom prvenstvu od 2. do 18. februara iduće godine u Dohi. "Delfini" su u grupi C, u kojoj će odmeriti snage sa SAD, Japanom i jednom evropskom selekcijom (u žrebu se vodila kao Evropa 2). Šampionat u prestonici Katara je i poslednja šansa za odlazak na Olimpijske igre, a kartu za Pariz izvadiće četiri selekcije.

ДЕЛФИНИ СА АМЕРИКАНЦИМА: Ватерполисти сазнали ривале на Светском првенству од 2. до 18. фебруара у Дохи

FOTO: VSS: S. Sandić

Muški turnir odigraće se od 5. do 17. februara. Iz Evrope vizu za Katar još nisu izvadili Hrvatska, Crna Gora, Gruzija, Nemačka, Holandija... Neka od tih selekcija biće u grupi sa "delfinima", koji su u jula na šampionatu u Fukuoki osvojili četvrto mesto.

Podsetimo, nedavno je Evropska federacija vodenih sportova saopštila da se šampionat neće održati u izraelskom gradu Netanji, koji je bio planiran od 3. do 16. januara iduće godine. Na tom šampionatu jedna selekcija izvadila bi olimpijsku vizu, a tri kartu za Dohu. U ovom trenutku LEN još nije odlučila da li će se šampionat održati u nekoj drugoj zemlji ili će se igrati samo kvalifikacija za SP. Nezvanično je Berlin (Nemačka) spreman da organizuje muški deo šampionata, a Ajndhoven (Holandija) ženski deo EP.

Učešće na olimpijskom turniru u Parizu dosada su obezbedili: domaćin Francuska, prvak sveta Mađaraska, vicešampion planete Grčka, prvaci Amerike i Azije, SAD i Japan. Čekaju se šampioni Evrope, Afrike i Okeanije, kao i četiri selekcije iz Dohe.

U ostalim grupama na SP u Dohi igraće - A: Australija, Južna Afrika, Evropa 1, Španija, B: Grčka, Brazil, Kina, Francuska i D: Kazahstan, Evropa 3, Italija, Mađarska.

Bez medalje od 2017.

NAŠI su poslednju medalju na svetskim prvenstvima osvojili 2017. u Budimpešti, kada su bili treći. Na poslednja tri šampionata dva puta su bili peti (Gvanžu 2019. i Budimpešta 2022) i jednom četvrti - 2023. u Fukuoki.

Inače, kao naslednici SFRJ, SRJ i SCG imaju ukupno 12 medalja (5, 2, 5). Kao Srbija bili su dva puta prvaci (2009. i 2015), jednom drugi (2011) i jednom treći - 2017.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
JELENA ĐOKOVIĆ ŠOKIRALA SVET: Novakova žena videla šta je učinio Janik Siner i uradila - ovo! (FOTO)

JELENA ĐOKOVIĆ ŠOKIRALA SVET: Novakova žena videla šta je učinio Janik Siner i uradila - ovo! (FOTO)

Teniski svet je uzdrmala informacija da je Janik Siner bio pozitivan na doping testu. I to dvaput. U aprilu je on saznao da je "uhvaćen", potom se branio daleko od očiju javnosti, jer je čitava stvar nekim čudom bila zataškana i niko osim najužih Sinerovih saradnika i onih koji su vršili istragu o tome nisu ništa znali, a to je saznao čitav svet - tek kada je oslobođen optužbi. Međutim, to nije jedina stvar koja je iznervirala mnoge. Ali, sve njih, iznervirane - oduševila je, niko drugi do, Jelena Đoković.

16. 09. 2024. u 19:32

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ SE NE ZAUSTAVLJA: Oborio još jedan rekord Rodžera Federera, evo i koji