EMOTIVNI RASTANAK UZ SVETSKU VIZU: Rukometašice u revanšu baraža za Svetsko prvenstvo igraju sa Turskom

S. Krstović

11. 04. 2023. u 15:50

DAME danas (18.00) u Beogradu protiv Turske overavaju vizu za SP decembra ove godine u Švedskoj, Danskoj i Norveškoj. Ali revanš meč baraža biće veoma emotivan, jer će se Jovana Stoiljković, Kristina Liščević, Jelena Lavko, Tamara Radojević i Kristina Graovac oprostiti od dresa reprezentacije. Očekuje se da navijači ispune dvoranu na Banjici i da se zahvale devojkama koje su toliko toga dale našem sportu.

ЕМОТИВНИ РАСТАНАК УЗ СВЕТСКУ ВИЗУ: Рукометашице у реваншу баража за Светско првенство играју са Турском

FOTO: RSS

- Biće baš emotivno. Čak i za mene, jer sa nekim rukometašicama imam poseban odnos zato što smo radili u klubu. Dobro smo se pripremali poslednjih dana, ozbiljno shvatamo i revanš meč, želimo da pobedimo. Želim i da se zahvalim najiskusnijim igračicama što su došle da nam pomognu da ostvarimo cilj. Posle ove utakmice počinje nova era, kada će mlade igračice doći do izražaja - istakao je na druženju sa novinarima Uroš Bregar.

Srpkinje su u prvom meču slavile sa 33:24, tako da bi revanš trebalo da bude formalnost. Ali ne i za devojke koje će danas staviti tačku na reprezentaciju.

- Ja sam baš srećna što će kraj reprezentativne karijere biti baš na Banjici, na terenu na kojem sam i počela sa nacionalnom timu. Spremali smo se za dvomeč, napravile razliku u prvom meču, koja će nam omogućiti da uživamo u utakmici i da se oprostimo na pravi način. Uvek je bilo veliko zadovoljstvo igrati za Srbiju. Hvala reprezentaciji što je uvek računala na nas, a mladim devojkama želim mnogo uspeha u budućnosti - naglasila je Kristina Liščević.

Kapitenka Jovana Stoiljković poslednji put će predvoditi devojke na nekoj utakmici:

- Ubedljiva pobeda u Turskoj omogućava nam da budemo korak bliže cilju. Očekuje nas dobra utakmica u kojoj će Turkinje pokušati da nas iznenade. Mi smo se maksimalno pripremali kako ne bismo dozvolile iznenađenje. Uvek je bila čast igrati za reprezentaciju, pružićemo maksimum kako bismo se oprostile na lep način.

DUGO SMO ODLAGALE

NA opasku zašto oproštaj nisu odložile posle SP Jovana Stoiljković je uzvratila:

- Ovaj trenutak prolongiramo još od SP 2021. u Španiji. Sada je pravo vreme da se povučemo.

Kristina Liščević je dodala:

- Zahvalne smo Bogu što ovoliko trajemo. Telo više ne dozvoljava velike napore, a želimo da budemo i majke dok ne bude prekasno.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

TURIZAM KAO FAKTOR MIRA: Obrazovno i duhovno iskustvo koje širi um