TURISTI I NAVIJAČI I IGRAČI: U Madridu na površinu isplivali limiti ovog Zvezdinog tima

V. Preradović

24. 10. 2024. u 23:28

CRVENA zvezda je gostovanje u Madridu obogatila turističkom ponudom za svoje navijače. Ispostavilo se da uključuje i njene igrače. Dojučerašnji lider Evrolige poslužio je Realu kao lakši sparing partner, manje zahtevan od onih tokom vikenda u španskoj ligi - 72:95.

ТУРИСТИ И НАВИЈАЧИ И ИГРАЧИ: У Мадриду на површину испливали лимити овог Звездиног тима

Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Sa hendikepom su crveno-beli izašli na crtu kraljevskom klubu, bez najboljeg strelca i skakača Bolomboja i drugog timskog košgetera Nedovića, zbog lakše povrede preventivno ostavljenog van sastava. I da su izašli kompletni i u punoj ratnoj opremi, ishod bitke ne bi bio drugačiji. Jednostavno, nakon uvodnih 3-0 ostvarenih delimično i spletom okolnosti, polako počinju da isplivavaju limiti ove ekipe. U kompletu sa trenerom Sferopulosom, kome startni plejmejker reprezentacije Srbije provede na terenu 29 sekundi u prvom poluvremenu.

U startnoj petorci se prinudno našao Plavšić, još jedan naš reprezentativac, ali dueli sa Tavaresom i Ibakom nisu dobra prilika za adaptaciju na evroligašku košarku. Sa prethodno odigrana dva i po minuta u Parizu nije se moglo očekivati da će uspeti da napravi bilo kakav problem moćnom centarskom tandemu Reala. Međutim, i ovaj i neki raniji mečevi pokazali su da je Plavšić jedan od manjih Zvezdinih problema.

*ADMIRAL BET VAM POKLANjA*
--> BONUS KAKAV STE ŽELELI <--

Mnogo veći su formalno najveća pojačanja, Miler-Mekintajer i Kenan. Razlika između klasnog plejmejkera i onog sa jednom solidnom evroligaškom sezonom posebno je uočljiva u direktnom duelu sa Kampacom. Argentinac kome je Zvezda poslužila kao most do Realove obale, izvrgavao je ruglu bivše saigrače proturajući im loptu kroz noge, držeći u svakom momentu konce igre svog tima. Miler-Mekintajer niti igra kao plejmejker, niti je šuter, čak ni u zoni poludistance. Kenan je šuter na papiru, ali sve ređe na terenu, što je trend koji je Zvezdin stručni štab morao da uoči prošle sezone u Olimpijakosu.

NI AGRESIVNI NI PAMETNI

TRENER Crvene zvezde Janis Sferopulos u kratkim crtama izneo je uzroke ubedljivog poraza od Reala u Madridu.

*ADMIRAL BET VAM POKLANjA*
--> BONUS KAKAV STE ŽELELI <--

- Nismo igrali onako kako smo želeli, trebalo je pre svega da budemo agresivniji i bolji u odbrani. U napadu smo morali da igramo pametnije. Nismo dobro čitali igru protivnika i zato je rezultat ovakav.

Fakundo Kampaco je bez greške odigrao utakmicu protiv bivšeg tima, za samo 19 minuta na terenu ostvario je indeks korisnosti 30!

- Zvezda ima veoma opasan tim, u ovoj utakmici su joj nedostajali Nedović i Bolomboj. Vidi se napredak u našoj igri, moramo da radimo još jače da bi se taj trend nastavio - rekao je Kampaco, koji se zahvalio Vinisijusu na podršci.

Sferopulos u Madridu nije bio uspešan ni u jednom segmentu, uključujući čelendže. Real od početka sezone nije ubacio lakših 49 poena za poluvreme. Uzimajući u obzir i prošlu utakmicu sa Barselonom, pobeda nad Fenerbahčeom sazidana na granitnoj odbrani može se tretirati kao izuzetak, nipošto kao postulat igre crveno-belih. Osim toga, ako tim sa Teodosićem i Mekintajerom kao rekorderom Evrolige u asistencijama u jednom meču ima samo četiri asistirana koša za 20 minuta, odgovornost neminovno sedi na ramenima trenera.

Viđeni su i neuspešni eksperimenti sa niskom petorkom, u kojoj su centarske pozicije pokrivali Davidovac i Daum. Kada su Plavšić i Mitrović možda mogli da prodišu dok su na klupi sedeli Tavares i Ibaka, Zvezda se prilagođavala niskoj postavi Reala.

Jedina dobit je to što se niko nije povredio i razdeljena minutaža kako bi se sačuvala svežina za narednu nedelju sa dve evroligaške utakmice. Zvezda u sredu gostuje Žalgirisu, kada bi trebalo da zaigra povratnik Petrušev, u petak je na programu duel sa šampionom Panatinaikosom u „Areni“.

REAL M. 95

C. ZVEZDA 72

DVORANA „Vizink centar“. Gledalaca: 8.500. Sudije: Difala, Perandi, Tepenije.

REAL: Abalde 9, Kampaco 13 (6 as), Ratan-Mejs 3, Gonzales 2, Hezonja 7 (6 as, 5 sk), Musa 17 (4/6 za tri), Dek 10 (5 sk), Guej 2, Ibaka 5 (6 sk), Tavares 12 (6 sk), Ljulj 3, Endiaj 12.

C. ZVEZDA: Miler-Mekintajer 5 (1/5 za dva, 1/3 za tri, 2 as), Kenan 7 (2/3 za dva, 0/5 za tri), Teodosić 11 (3/6 za tri, 4 as), Davidovac 3 (7 sk), Mitrović 6 (4 sk), Lazić 3, Kalinić 9 (4 sk), Dobrić 2, Daum 8, Gedraitis 3, Plavšić 7 (3 sk), Dos Santos 8.

22:10, 24:19, 25:25, 24:18

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JEZIVA SMRT! Huligani zapalili protivničkog navijača - tragedija kakvu sport ne pamti (VIDEO)