FENOMENALNI NIKOLA JOVIĆ! Srbin pokazao da će ovo biti njegova sezona

Novosti online

24. 10. 2024. u 08:03

Košarkaši Orlanda pobedili su noćas Majami sa 116:97 u prvoj utakmici za oba kluba ove sezone u NBA ligi. Orlando je predvodio Paolo Bankero sa 33 poena i 11 skokova, Franc Vagner dodao je 23 poena, a Geri Haris 18 poena, sve iz šuta za tri poena 6/9.

ФЕНОМЕНАЛНИ НИКОЛА ЈОВИЋ! Србин показао да ће ово бити његова сезона

Foto: AP

Entoni Blek pobedi je doprineo sa 10 poena i šest skokova, a Vendel Karter sa osam poena i 14 skokova.

U ekipi Majamija najefikasniji su bili Teri Rozije sa 19 poena uz šest skokova i pet asistencija, srpski košarkaš Nikola Jović sa 15 poena uz pet skokova i Tajler Hiro sa 14 poena uz pet skokova. Bem Adebajo dodao je devet poena, a Džimi Batler utakmicu je završio sa tri poena, pet asistencija i četiri skoka.

ŽELIŠ DA ODIGRAŠ TIKET BESPLATNO?
PREUZMI ODMAH BONUS BEZ USLOVA

Tokom poluvremena Majami je pred 20.000 gledalaca predstavio "Teren Pet Rajli" u čast nekadašnjeg trenera, a prisustvovali su brojni igrači među kojima Dvejn Vejd, Goran Dragić i Džamal Mešburn.

"Ovo je izvan moje mašte o nagradi za životno delo. Mi smo ogromni sanjari, a član uprave Mari Erison je ostvario moj san. To nije nešto što sam želeo ili tražio, ali prihvatam", rekao je Rajli.

ŽELIŠ DA ODIGRAŠ TIKET BESPLATNO?
PREUZMI ODMAH BONUS BEZ USLOVA

On je 1995. godine došao u Majami gde je radio kao trener i predsednik. U dva navrata je odlazio kao trener, 2003. i 2008, a predvodio je klub do prve titule 2006. Kada se povukao promovisao je Erika Spolstru za novog trenera, koji ulazi u 17. godinu u toj ulozi u klubu.

Košarkaši Atlante pobedili su Bruklin 120:116. Hokse su predvodili Trej Jang sa 30 poena, 12 asistencija i pet skokova i dva slobodna bacanja dve sekunde pre kraja i Onjeka Okongvu sa 28 poena i osam skokova.

Deandre Hanter dodao je 12 poena, Džejlen Džonson 11 poena i 10 skokova, a srpski košarkaš Bogdan Bogdanović imao je osam poena, dve asistencije, dva skoka i dve blokade. Prvi pik na draftu Zakari Rizaše postigao je sedam poena.

U ekipi Bruklina Kem Tomas bio je najefikasniji sa 36 poena, ali to nije bilo dovoljno da spreči poraz Đordija Fernandesa na trenerskom debiju. Džejlen Vilson postigao je 16, a Kameron Džonson 14 poena.

Košarkaši Šarlota pobedili su Hjuston sa 110:105 predvođeni Lamelom Bolom koji je postigao 34 poena uz 11 asistencija i osam skokova. Trej Man dodao je 24 poena, Majls Bridžis 10 poena i devet skokova, a srpski košarkaš Vasilije Micić utakmicu je završio sa pet poena, pet skokova i ukradenom loptom.

U ekipi Hjustona najefikasniji su bili Džejlen Grin sa 28 poena i Alperen Šengun sa 25 poena uz 18 skokova, pet asistencija i četiri ukradene lopte.

Košarkaši Milvokija pobedili su Filadelfiju sa 124:109. Bakse su predvodili Demjan Lilard sa 30 poena, devet skokova i šest asistencija i Janis Adetokumbo sa 25 poena, 14 skokova i sedam asistencija.

U ekipi Filadelfije, u kojoj nije bilo Džoela Embida i Pola Džordža, najefikasniji je bio Tajris Maksi sa 25 poena, a Keli Ubri postigao je 21 poen.

Košarkaši Finiksa pobedili su posle produžetka Los Anđeles kliperse 116:113, a pobedu je obezbedio Jusuf Nurkić poenima sa linije za slobodna bacanja u završnici utakmice.

On je meč završio sa 11 poena i devet skokova, a najefikasniji su bili Kevin Durent sa 25 poena uz sedam skokova i Bredli Bil sa 24 poena, dok je Devin Buker dodao 15 poena i šest asistencija.

U ekipi iz Los Anđelesa Džejms Harden postigao je 29 poena uz 12 skokova i osam asistencija. Ivica Zubac dodao je 21 poen i devet skokova, a Norman Pauel 17 poena.

U ostalim utakmicama Toronto, koji sa klupe predvodi srpski trener Darko Rajaković, izgubio je od Klivlenda sa 106:136, a Golden Stejt je pobedio Portland sa 139:104.

Memfis je predvođen Dža Morantom, koji je imao 22 poena, 10 skokova i pet asistencija pobedio Jutu 126:124, Indijana je pobedila Detroit 115:109, a Nju Orelans za koji je Brendon Ingram postigao 33 poena, pobedio je Čikago 123:111.

U ekipi iz Nju Orleansa nije bilo Zajona Vilijamsona zbog bolesti i to je 207. utakmica regularnog dela sezone koju je propustio otkako je 2019. godine izabran kao prvi pik na draftu.

BONUS VIDEO: NA REPERTOARU PESME PARTIZANA: Poznate kompozicije na "crno-beloj simfoniji"

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta mu je Janik Siner upravo uradio