PARTIZAN VEZAO DRUGU POBEDU U EVROLIGI: Crno-beli slomili Makabi za prvi gostujući trijumf u eliti!

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

17. 10. 2024. u 22:07

KOŠARKAŠI Partizana zabeležili su novu pobedu u Evroligi, pošto su savladali Makabi sa 79:91 (27:28, 19:14, 18:24, 15:25).

ПАРТИЗАН ВЕЗАО ДРУГУ ПОБЕДУ У ЕВРОЛИГИ: Црно-бели сломили Макаби за први гостујући тријумф у елити!

FOTO: M. Vukadinović

Ovo je crno-belima prvi trijumf u gostima ove sezone. Iako je meč odigran u dvorani "Aleksandar Nikolić" tim iz Tel Aviva je domaćin u toj hali.

Obe ekipe su sjajno otvorile utakmicu napadački, pa je prvi period okončan rezultatom 27:28 u korist tima Željka Obradovića.

ŽELIŠ DA ODIGRAŠ TIKET BESPLATNO?
PREUZMI ODMAH BONUS BEZ USLOVA

Stali su malo napadu u drugom kvartalu, posebno Partizana koji je ubacio 14 poena, te je na poluvremenu imao zaostatak od četiri poena - 46:42.

Kako je meč odmicao tako su crno-beli sve bolje izgledali. Odbrana je bila veoma dobra, Makabi često nije imao rešenja u napadu. To je najviše bilo vidljivo u četvrtom kvartalu u kom se lomila utakmica.

ŽELIŠ DA ODIGRAŠ TIKET BESPLATNO?
PREUZMI ODMAH BONUS BEZ USLOVA

Vodio je Partizan sa 70:77, imao nekoliko prilika da ode na nedostižnu razliku, ali loše napade Makabija nije uspeo da iskoristi i praktično okonča meč.

Ipak, kad je trebalo "parni valjak" je bio pravi, pronašao je prava rešenja u napadu, uz kvalitetnu odbranu i upisao drugu vezanu pobedu u najelitnijem košarkaškom klupskom takmičenju.

Koliko je ovaj susret bio izjednačen najbolje se moglo videti po tome da je jedna ekipa, konkreno Partizan do prve dvocifrene prednosti na susretu došao tek na 1:06 do kraja kada je poentirao Karlik Džons sa 77:87.

Najefikasniji kod pobednika bio je Sterling Braun sa 20 poena, pratio ga je Isak Bonga sa 14. Na drugoj strani Levi Rendolf je brojao do 19, pratio ga je Hasijel Rivero sa 15. Vredi istaći da je Tamir Blat stao na korak od tripl-dabl. On je meč završio sa 10 poena, devet skokova i devet asistencija.

Sada obe ekipe posle četiri kola imaju učinak 2-2. Crno-beli u narednom kolu dočekuju Virtus, dok Makabi gostuje Žalgirisu.

Makabi - Partizan 79:91 (27:28, 19:14, 18:24, 15:25)

Dvorana: "Aleksandar Nikolić". Gledalaca: oko 1.000. Sudije: Karlos Peruga (Španija), Josip Radojković (Hrvatska), Ugo Tepenije (Francuska).

Makabi: Hoard 14, Li 5, Kaba 1, Menko, Sorkin 11, Majer, Rajman, Dibartolomeo, Rivero 15, Koen 4, Rendolf 19, Blat 10.

Partizan: Dejvis 9, Lungberg 11, K. Džons 11, Nilikina 12, Vašington, Koprivica, Nakić, Marinković 4, Pokuševski 2, Braun 20, Bonga 14, T. Džons 8.

BONUS VIDEO: Ovako je Nikola Jokić dočekan na aerodromu "Nikola Tesla" posle Olimpijskih igara

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OTERAO IH U PENZIJU: Vilander o rivalstvu Đokovića sa Nadalom i Federerom