CIBONA U HAOSU: Trener koji je razvijao Stefa Karija otpušten posle manje od mesec dana, evo i zašto

Novosti online

17. 10. 2024. u 21:02

"Naš cilj za novu sezonu je igrati kompetitivnu i brzu košarku, nešto drugačijim stilom nego što se ovde igralo prethodnih godina. Želimo da donesemo uzbuđenje navijačima, ali da ne izgubimo stav, moramo ostati čvrsti i takmičarski raspoloženi". Tako , pre nepunih mesec dana, trener Cibone Kris Tomas najavio novu sezonu. Takve najave su, nakon mučnih godina besparice i golog preživljavanja, zvučale nadrealno, pogotovo iz usta čoveka koji je u jednom delu trenerske karijere bio zadužen za razvoj Stefa Karija. I, baš on - baš sada je otpušten.

ЦИБОНА У ХАОСУ: Тренер који је развијао Стефа Карија отпуштен после мање од месец дана, ево и зашто

Photo: Cibona / Ivana Dergez

Tim rečima je hrvatski portal "24sata" opisao novu porciju haosa među "Cibosima", a ona se nastavlja ovako:

ŽELIŠ DA ODIGRAŠ TIKET BESPLATNO?
PREUZMI ODMAH BONUS BEZ USLOVA

"Prevedeno, obećavao je Amerikanac navijačima napaćenog hrvatskog velikana 'run and gun' košarku kakva se igra u NBA, a što je tačno uspio da donese?

Sukob s navijačima, neurednu košarku bez jasnog plana igre i revolveraša Kejta Barbera koji završava svaki drugi napad i pogodi svaku petu loptu. Zadar je razbio 'cibose' odmah u prvom kolu ABA lige, uspeli su potom da izgube od Krke pa i od Cedevite. Bilo je to previše za čelnike kluba, ali ako su se i premišljali oko smene, pomogao im je sam Tomas koji je tokom utakmice s Krkom psovao navijače. Nakon toga više mu nije bilo spasa. 

ŽELIŠ DA ODIGRAŠ TIKET BESPLATNO?
PREUZMI ODMAH BONUS BEZ USLOVA


Domaći deo klupske garniture želeo je odmah da smeniti Tomasa, ali problem je što im je trebala saglasnost investitora koji su doveli Amerikanca u klub, a ujedno su i članovi uprave.

Nakon nekoliko dana čekanja, postignut je konsenzus i novi trener je zvanično postao - bivši. S njim odlazi i Barber, igrač za kojeg se pričalo da je još pre nekoliko dana došao u klub i saopštio svima da više ne želi da igra za hrvatskog velikana.


Od njega se jako puno očekivalo, ali ponašanje i loše predstave nisu nikoga osvojile. Umesto Barbera će na poziciju plejmejkra doći bivši hrvatski reprezentativac Roko Rogić. Tomasa će na klupi do daljnjeg zameniti Bariša Krasić koji je ionako već vodio utakmice u domaćem prvenstvu. 

Cibosi u petak u 18 sati gostuju kod FMP-a u 5. kolu ABA lige.

- Definitivno, nismo u dobrom ritmu niti u dobrom stanju. Imamo puno problema u ekipi s povredama i odlascima. Igramo praktički bez plejam. Međutim, šta je, tu je, to je sport. Borićemo se i moramo pokušati da odigramo dobru utakmicu, te biti bolji nego u prethodnoj - istakao je Krasić.

BONUS VIDEO: Ovako je Nikola Jokić dočekan na aerodromu "Nikola Tesla" posle Olimpijskih igara

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ČETVORICA SRBA PROGLAŠENA ZA NEPRIJATELJE UKRAJINE! Tri fudbalska reprezentativca i trener uradili ovo - i našli se na crnoj listi