PUKLA BRUKA U AMERICI: Najveći kritičar Nikole Jokića se bavi zelenašenjem!

Novosti online

10. 10. 2024. u 19:15

NEKADAŠNjI NBA košarkaš Kendrik Perkins od završetka karijere postao je analitičar, a sada je otišao i korak dalje, prenose američki mediji.

ПУКЛА БРУКА У АМЕРИЦИ: Највећи критичар Николе Јокића се бави зеленашењем!

FOTO: EPA

Kendrik Perkins nije imao neku zavidnu košarkašku karijeru, uglavnom je bio u rotaciji i popunjavao minute sa klupe, a prelaskom u novinarske vode postao je jedan od najglasnijih kritičara Nikole Jokića. Međutim... 

Sada se našao u centru velikog skandala u SAD. Perkins je jedan od osnivača kompanije koja nudi koledž košarkašima novac unapred u razmenu za određene procente njihovih ugovora u budućnosti, koji se odnose na njihovo ime i prava na imidž. Ta kompanija nudi od 25.000 dolara, pa naviše i zauzvrat traži da se potpiše ugovor na sedam godina koji može da im donese između 10 i 50 odsto zarade igrača u tom periodu karijera.

*ADMIRAL BET VAM POKLANjA*
--> BONUS KAKAV STE ŽELELI <--

– Za mene to izgleda kao da su ta deca neka vrsta uloga kojima je kapital potreban sada i oni to koriste da zamagle njihova razmišljanja za budućnost. To izgleda donekle predatorski i koristi mlade ljude kojima je novac potreban odmah i koji ne razmišljaju o tome kakav bi uticaj to moglo da ima na njihovu budućnost – rekao je Majkl Hedriks Džunior, koji radi u kompaniji koja drži finansijske edukativne seminare mladim sportistima.

*ADMIRAL BET VAM POKLANjA*
--> BONUS KAKAV STE ŽELELI <--

Sa druge strane, Perkins je poručio da i njegova kompanija preuzima rizik jer se ne zna u kom smeru će da ide karijera sportista.

– Imate mnogo sportista koji se sa roditeljima muče iz dana u dan. Pošto se i mi na neki način kockamo sa studentima-sportistima koji mogu da ostvare uspeh u NIL prostoru (prava na imidž i ime), to pomaže i tim klincima da imaju određenu finansijsku sigurnost i da znaju da ne moraju da žure – rekao je Perkins.

Ironija u čitavoj priči je da je nekadašnjeg NBA šampiona sa Bostonom raskrinkala medijska kuća ESPN u kojoj je i zaposlen. Perkins analizira mečeve NBA lige za ovaj medij.

BONUS VIDEO: Oni su naš ponos! Posle Đokovića, Jokiću uručeno značajno priznanje 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

VELIKA TROJKA IMALA RIVALSTVO O KOJEM ĆE SE PRIČATI: Ovo je dokaza koliko su Đoković, Federer i Nadala veliki (FOTO)