BASKONIJA MERA AMBICIJA: Premijera u "Areni" nagoveštaj da li Zvezda može da uđe u borbu za plej-of

V. Preradović

08. 10. 2024. u 22:24

AGONIJA Crvene zvezde u osvit sezone u ABA ligi, pa Baskonija na evroligaškoj premijeri pred domaćom publikom.

БАСКОНИЈА МЕРА АМБИЦИЈА: Премијера у Арени наговештај да ли Звезда може да уђе у борбу за плеј-оф

FOTO: M. Vukadinović

Večerašnja utakmica u "Areni" (20.00) mogla bi da donese nagoveštaje da li je tim u prolaznom periodu adaptacije ili ponovo nije tim za iskorak u elitnom takmičenju.

Za crveno-bele i njihovog trenera Janisa Sferopulosa, čije reakcije sa klupe izgledaju kao da je ušao u hipermarket bez spiska za kupovinu, ovo je utakmica sa imperativom pobede ako u planu imaju borbu za plej-of/plej-in. Bez obzira na dosadašnje igre, od kojih simpatizere kluba podilazi jeza, trijumf za 2-0 na početku Evrolige dao bi ekipi inerciju i upumpao određenu dozu samopouzdanja da je dostižna ciljna linija povučena ispod desetog mesta na tabeli.

*ADMIRAL BET VAM POKLANjA*
--> BONUS KAKAV STE ŽELELI <--

- Očekujemo podršku navijača i pobedu u prvoj utakmici kod kuće - kaže Sferopulos. - Već sam rekao da možemo da igramo mnogo bolje, najbitnije je da počnemo da pobeđujemo iako ne igramo najbolje. Kako sezona bude odmicala, sa treninzima i mečevima, podići ćemo nivo igre i stvari će doći na svoje mesto.

Kao i u Parizu, u sastavu neće biti Miloš Teodosić koji odrađuje drugu i poslednju utakmicu suspenzije zbog isključenja u meču sa Efesom prošle sezone. Plejmejkerski teret pašće na pleća Jaga Santosa i Kodija Milera-Mekintajera, koga je Sferolupos letos stavio na vrh liste želja upravo zbog sezone karijere u Baskoniji. Za sada nije pokazao da je na putu da je ponovi, ali bi prekretnica mogla da bude baš duel sa ekipom u kojoj je stekao reputaciju elitnog evroligaškog igrača.

*ADMIRAL BET VAM POKLANjA*
--> BONUS KAKAV STE ŽELELI <--

- Baskonija je pobedila na startu Evrolige i nema sumnje da će biti motivisana da nastavi u tom stilu. Gledali smo sve njihove utakmice, ne samo tu protiv Partizana. Znamo njihove prednosti i mane, u skladu s tim pokušaćemo da odigramo pametno.Moramo da pratimo plan igre, da se branimo od dobre napadačke ekipe, da imamo različite opcije u napadu.

Zvezda je prethodne sezone oba puta poražena od Baskonije, i to ukupnom razlikom od svega tri poena (87:85 u Vitoriji, 90:91 u Beogradu). Dramatične završnice pripale su tadašnjem treneru tima iz Vitorije Dušku Ivanoviću, koji je tu sezonu započeo na klupi crveno-belih. Letos je zamenjen Pablom Lasom, kome nije prijao jednogodišnji boravak u minhenskom Bajernu.

Zamenu za Milera-Mekintajera pronašao je u Trentu Forestu, američkom beku bez evropskog iskustva. Iz Trenta je stigao Kamar Boldvin, iz Monaka leteći Donta Hol, ali su i dalje glavne poluge ubitačni trojkaš Markus Hauard i čovek za sve, nigerijski krilni igrač Čima Moneke.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ PROGOVORIO NA TRI JEZIKA: Odmah stigao odgovor, evo i od koga (FOTO)