uživoPRENOS, DUBAI - CRVENA ZVEZDA: Kakav meč na Bliskom Istoku

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

22. 09. 2024. u 17:01

ABA liga je startovala u petak, a branilac titule Crvena zvezda ove nedelje igra prvi meč u regionalnom takmičenju. Rival crveno-belih je novajlija Dubai. Ovaj duel možete da pratite uživo na portalu "Novosti".

ПРЕНОС, ДУБАИ - ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Какав меч на Блиском Истоку

FOTO: ABA liga/Dubai

Četvrta četvrtina: Dubai - Crvena zvezda 67:63

31' - Prvi napad je počeo promašenom trojkom Kalinića, a onda je Teodosić napravio nesportski faul, što znači da je iskusni plejmejker završio utakmicu, pošto je pre toga dobio i tehničku. Abas je bio polovičan sa linije penala.

Treća četvrtina: Dubai - Crvena zvezda 66:63

30' - U seriji je Kalinić, pošto je realizovao i slobodna bacanja. Trojku je na drugoj strani ubacio Prepelič.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

29' - Prve poene u novoj sezoni postiže Džoel Bolomboj. Lepo ga je proigrao Jago, a ovaj je snažno zakucao. Trojku je pogodio Kalinić.

DUEL Džoel Bolomboj i Džekori Vilijams/FOTO: ABA liga/Dubai

28' - Na drugoj strani Davidovac je pogodio trojku. Teodosić je dobio tehničku zbog prigovora. Anđušić je iskoristio taj poklon.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

26' - Drugi put van linije 6,75 na utakmici poentira Kalinić. Mejson pogađa težak šut posle nekoliko promašaja na obe strane.

25' - Prepelič je iznudio tri slobodna bacanja i svako je realizovao. Domaćin još uvek čuva pristojno vođstvo.

24' - Sada Kenan ide na prodor i lako poentira. Dubai je ponovo ubrzao i Duveriolu je iznudio dva bacanja i bio je polovičan.

23' - Povukao je Mitrović kontru, proigrao Kenana koji je pogodio trojku, a onda još jednu iz tranzicije.

22' - Odlično u tranziciji igra domaćin. Uskoković je iskoristio prostor i poentirao je pod faulom. Ipak, promašio je bacanje. Gedraitis je bio polovičan sa linije penala i to su prvi poeni gostiju u drugom poluvremenu.

21' - Drugo poluvreme počinje poenima Duveriolua koji je pokazao sjajnu centarsku tehniku. Na drugoj strani trojku je promašio Gedraitis.

Druga četvrtina: Dubai - Crvena zvezda 50:41

20' - Dangubić je pokupio promašaj Prepeliča i uspeo je da poentira. Zvezda se opet muči u napadu. Dva puta zaredom crveno-beli nisu uspeli da šutnu na vreme. Još jednom gosti primaju koš uz zvuk sirene. Sad je Mejson pogodio dvojku za velikih +9 - 50:41.

19' - Nedović sad pogađa trojku preko Bertansa. Abas je uspeo da poentira iz veoma teške pozicije.

18' - Nedović u svom stilu probija odbranu ligu i dolazi do lakih poena, njegovih prvih na utakmici. Na drugoj strani je Vilijams poentirao pod faulom Mitrovića. Promašio je slobodno bacanje, ali lopta mu se nekako vratila i uspeo je da zakuca. Odmah je tajm-aut zatražio Janis Sferopulos.

17' - Odlično igra Mejson. Preuzeo ga je Mitrović, iskoristio je to Amerikanac pretrčao ga i poentirao pod faulom. Pogodio je i dodatno bacanje.

16' - Težak šut je pogodio Mejson i prekinuo seriju protivnika. Gostu su potom izgubili loptu. Pretila je Zvezdi još jedna izgubljena lopta, ali je Mitrović uspeo da poentira uz zvuk sirene.

Nejt Mejson/FOTO: ABA liga/Dubai

15' - Serija crveno-belih je 18:0. Luka Mitrović dobrano muči odbranu rivala. Tajm-autom je morao da reaguje Jurica Golemac.

14' - Sad je Mitrović oba puta pogodio sa linije penala. Zvezdina serija iznosi 12:0. Sjajna odbrana Zvezde iz koje se izrodila kontra koju je lako završio Jago. Zvezda nastavlja da pogađa.

13' - Sjajna asistencija Teodosića i trojka Gedraitisa. Potom je pod faulom poentirao drugi put na utakmici Luka Mitrović.

12' - Konačno dobra akcija gostiju koja je završena zakucavanjem Mitrovića. Anđušić je na drugoj strani promašio daleku trojku, a onda je to kaznio Miloš Teodosić pogotkom van linije 6,75.

11' - Kako šutira Dubai. Opet Bertans pogađa šut van linije 6,75. Na drugoj strani je najpre Jago promašio trojku, a onda Teodosić napravio faul u napadu.

Prva četvrtina: Dubai - Crvena zvezda 28:16

10' - Kakav kraj prve četvrtine. Avudu Abas je pogodio trojku sa svoje polovine za velikih +12 posle uvodnih 10 minuta.

10' - Zvezda se muči da poentira iz igre, ali pogađa penale. Precizan je bio Rokas Gedraitis. Prvi šut Bertansa za tri i odmah pogodak.

9' - Tri trojke su promašili gosti u jednom napadu. Neprecizni su bili Nedović, Gedraitis i Dobrić.

8' - Ukrao je Abas loptu i snažno zakucao u kontri. Mejson je još jednom pogodio sa poludistance. Veoma dobro je Dubai otvorio utakmicu.

6' - Iskoristio je Vilijams visinsku prednost i lako je poentirao. Miler Mekintajer odgovara pogotkom sa poludistance, ali na isti način uzvraća Nejt Mejson.

5' - Prvi pogodak van linije 6,75 za goste bio je delo Nikole Kalinića. Potom su pogađali Vilijams i Miler Mekintajer.

4' - Džekori Vilijams je potom bio polovičan sa linije penala. Miler Mekintajer je na drugoj strani pogodio oba bacanja. Sad se isključivo poentira sa linije penala. I Prepelič je bio polovičan.

3' - Podigao se Prepelič na šut iz velike daljine i bio je pecizan. To je bila prva trojka na utakmici.

3' - Sjajan potez Prepeliča koji je uspeo da poentira i to uz faul Kenana. Realizovao je i dodatno bacanje. Sad je Plavšić pogodio jedno od dva bacanja.

2' - Prve poene za Dubai postigao je Aleksa Uskoković sa linije penala. Doduše bio je polovičan. Lepo je probio Ajzea Kenan i lako je došao do poena.

1' - Meč je počeo poenima Dejana Davidovca, posle dobre saradnje sa Urošem Plavšićem. Na drugoj strani Leon Radošević nije pogodio iz izgledne pozicije.

Dubai meč počinje u petorci: Aleksa Uskoković, Klemen Prepelič, Avudu Abas, Leon Radošević i Ahmet Duveriolu. Crvena zvezda duel počinje u sastavu: Kodi Miler Mekintajer, Ajzea Kenan, Nikola Kalinić, Dejan Davidovac i Uroš Plavšić.

Uoči meča:

Tim iz Ujedinjenih Arapskih Emirata će debotivati na Jadranu, a sastavili su veoma respektabilnu ekipu sa dosta iskusnih igrača, koje sa klupe predvodi hrvatski stručnjak Jurica Golemac.

Dres Dubaija nose Davis Bertans, Danilo Anđušić, Klemen Prepelič, Nemanja Dangubić... Sigurno da ova imena pozivaju na oprez.

Uprkos tome Crvena zvezda je favorit na ovom susretu, ali to mora da potvrdi na parketu. Inače, crveno-beli su u prethodnih 10 godina beležili trijumf u prvom kolu ABA lige.

Trener aktuelnog šampiona je u Beogradu ostavio novajliju Majka Dauma, kao i Dalibora Ilića i Andreja Kostića.

Zvezda će u narednom kolu dočekati Mornar, dok će Dubai u goste Cedevita Olimpiji.

BONUS VIDEO: Top 10 najboljih poentera u NBA

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

POČINJE TENISKI USTANAK: Đoković je upozoravao, nisu slušali - Teniseri sada najavljuju štrajk