"SVI ZNAJU KOLIKO VOLIM PARTIZAN: Bogdan Bogdanović progovorio o povratku u partizan

Novosti online

22. 09. 2024. u 14:20

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije i košarkaš Atlante Bogdan Bogdanović, otvorio je svoj košarkaški kamp u Mirijevu, u osnovnoj školi "Despot Stefan Lazarević", a tom prilikom je govorio o raznim temama.

СВИ ЗНАЈУ КОЛИКО ВОЛИМ ПАРТИЗАН: Богдан Богдановић проговорио о повратку у партизан

FOTO: Vladimir Živojinović

Bogdanović je govorio, planovima u NBA ligi u narednoj sezoni... 

Ipak, pitanje koje je privuklo najviše pažnje tiče se njegovog prelaska u Partizan. Bogdanović je nedavno trenirao u crno-belom dresu.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

- Samo sam hteo da pošaljem podršku svom klubu, gde sam počeo profesionalnu karijeru. Svi znaju koliko volim Partizan, obezbedili su mi uslove za trening. Na taj način sam hteo da im pošaljem poruku zahvalnosti. Znam da svi čekaju moje obećanje, ali ne mogu da vas lažem. Moj fokus je trenutno NBA, ali kada dođe vremena za to, presudiće emocije - rekao je Bogdanović.

Bogdanova jedina ljubav je od samog početka bila košarka i to je svima tada bilo jasno, a pogotovo njegovoj nastavnici srpskog u Osnovnoj školi kojoj je za svaki pismeni zadatak pisao slobodnu temu i to o, čemu drugom nego, košarci.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

FOTO: Vladimir Živojinović

- Pa, ja sam stalno pisao o košarci. Prvo zato što mi je to bilo najlakše i to mi je nekako bila želja. Svake godine sam dobijao nižu ocenu sa velikim natpisom i sve više uvećanim - promeni temu! Kao super, vidimo da voliš košarku, ali daj malo nešto drugo - rekao je Bogi i dodao kako je na kraju nastavnica promenila mišljenje.

- Baš ova sala, baš ovaj ulaz. Ulazim sa fudbalskom loptom i vidim možda i nešto najlepše što sam ikad video u životu. Taj zvuk, jednostavno... Sećam se i prve vežbe, pošto sam kasnio na taj prvi trening. Radili su se ziceri u krug i meni je to bilo neverovatno sa kojom srećom i energijom se radi. Jedva sam čekao da uđem u kolonu i da se pridružim klincima. Sve što me veže za ovo mesto je čista emocija - rekao je Bogdanović. 

BOGDANOVIĆ OTVORIO I DVA TERENA PO FIBA PRAVILIMA 

Zahvaljujući Fondaciji Bogdan Bogdanović, postojeće školsko igralište je nakon dva meseca intenzivnih radova renovirano u skladu sa najvišim FIBA standardima, a deca iz ovog beogradskog naselja dobila su mesto na kom će moći lakše da sanjaju svoje sportske snove, baš kao što je to činio kapiten naše košarkaške reprezentacije dok je pohađao ovu školu.

FOTO: Vladimir Živojinović

- Obnova školskih terena je od izuzetne važnosti za našu Fondaciju, jer verujemo da bi vrhunska sportska infrastruktura trebalo da bude dostupna svim mališanima u Srbiji”, rekao je Bogdan Bogdanović, u društvu direktorke škole Marije Todorović. “Ovaj teren ima posebno mesto u mom srcu jer sam ovde započeo svoje prve košarkaške korake. Zato mi je ogromna čast i zadovoljstvo što sada, kroz rad Fondacije, mogu da doprinesem da deca iz Mirijeva imaju jedan od najboljih terena u gradu. Želim da ovaj teren postane mesto gde će se rađati nova prijateljstva, gde će deca učiti o košarci, ali i o vrednostima kao što su posvećenost, timski rad i upornost. Nadam se da će im ovaj teren doneti isto toliko radosti koliko je meni donelo bavljenje sportom.

Rekonstrukcija igrališta obuhvatila je radove koji su uključivali sanaciju betonske podloge, postavljanje vrhunskih košarkaških konstrukcija, sve do ulepšavanja okoline igrališta, sa ciljem da deca dobiju što kvalitetnije uslove za igru i razvoj.

- Projekti obnove terena koje smo započeli u Mirijevu, u školama “Pavle Savić” i “Despot Stefan Lazarević”, samo su početak aktivnosti naše Fondacije. Plan je da rad proširimo na škole širom Srbije i da obezbedimo sportsku opremu manjim klubovima, dodao je naš šampion.

FOTO: Vladimir Živojinović

 Preko 60 mladih talenata uzrasta od 12 do 16 godina se družilo tokom dana sa našim šampionom, zajedno su vežbali različite detalje u igri, ali su i razgovarali o brojnim temama koje su ih zanimale u vezi sa Bogdanovom karijerom i košarkom.

- Rad sa decom, usmeravanje ka zdravim i pozitivnim vrednostima, kao i podrška njihovom razvoju, zajednička je misija koju delimo sa Fondacijom. Polaznici ovogodišnjeg kampa ponovo imaju priliku da uče važne životne i sportske lekcije od jednog od naših najuspešnijih košarkaša, ali i da direktno postave pitanja o svemu što ih zanima. Upravo taj kontakt sa sportistom kojeg gledaju kao uzor, smatramo jednim od najvažnijih aspekata BB kampa, kaže Jelena Ristić.

Svi u školi s nestrpljenjem iščekuju sledeću posetu Bogdana Bogdanovića, a teren, koji sada predstavlja simbol zajedništva i posvećenosti, svi učenici će sa ponosom da čuvaju. Njihova želja je da ovaj košarkaški teren ostane mesto gde će se rađati nove sportske nade i gde će ljubav prema igri nastaviti da inspiriše generacije koje dolaze.

BONUS VIDEO: Top 10 najboljih poentera u NBA 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

HRVAT SVE PRIZNAO, I TO U KAMERU! Ovo je rekao o derbiju Zvezde i Partizana (VIDEO)