I ONI SE POKLONILI SVETISLAVU PEŠIĆU! Kakve reči o bivšem selektoru Srbije

Novosti online

13. 09. 2024. u 07:37

Vest o odlasku Svetislava Pešića je uzdrmala javnost i to ne samo u Srbiji. Naime, Svetska košarkaška federacija (FIBA) je poseban tekst posvetila upravo bivšem selektoru "orlova".

И ОНИ СЕ ПОКЛОНИЛИ СВЕТИСЛАВУ ПЕШИЋУ! Какве речи о бившем селектору Србије

FOTO: FIBA.Basketball

FIBA je istakla Pešića kao jednog od najvećih terenera u istoriji.

- Pešić je jedan od najvećih trenera svih vremena - navela je FIBA.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

U svom pregledu njegove karijere, FIBA podseća na to da je Pešić s Nemačkom osvojio Evrobasket 1993. godine, dok je s Jugoslavijom osvojio evropsku titulu 2001. godine i Svetsko prvenstvo 2002. u Indijanapolisu, gde je u četvrtfinalu pobedio SAD, što je bio prvi put da je ekipa sastavljena od NBA zvezda eliminisana u nokaut fazi.

Po povratku na klupu Srbije, Pešić je poveo ekipu na Evrobasket 2022, osvojio i srebro na Svetskom prvenstvu u Manili prošle godine, a potom i bronzu u Parizu ovog leta.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

FIBA ističe i da je Pešić od 2020. godine član njihove Kuće slavnih, podsećajući na njegovu dugu trenersku karijeru koja je počela još 1984. godine.

- Pešić ostavlja Srbiju u dobroj situaciji i napušta međunarodnu košarku kao pobednik - navela je FIBA.

BONUS VIDEO: Doček Alekse Avramovića, Marka Marinovića i Feđe Sretenovića na trgu u Čačku 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KAKVA REAKCIJA! Miloš Biković obavestio Ruse, a oni ovako reagovali na to što je Nemanja Majdov suspendovan jer se krstio

KAKVA REAKCIJA! Miloš Biković obavestio Ruse, a oni ovako reagovali na to što je Nemanja Majdov suspendovan jer se krstio

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. Sada mu je veliku podršku poslao naš proslavljeni glumac, Miloš Biković, koji živi i radi u Rusiji, a baš tamo, ruska javnost, burno je reagovala na tu vest.

17. 09. 2024. u 17:10

Komentari (0)

NBA ZVEZDA I MERIDIAN FONDACIJA UDRUŽILI SNAGE: Licitirajte za dres Janisa Adetokumba i pomozite Ani Spajić! (VIDEO)