"ORLIĆI" BOLJI OD FRANCUSKE: Srbija ostvarila prvu pobedu na Evropskom prvenstvu

Novosti online

14. 07. 2024. u 18:59

MUŠKA košarkaška U20 reprezentacija ostvarila je prvu pobedu na Evropskom prvenstvu u Gdinji. U drugom kolu A grupe "orlići" su bili bolji od Francuske 76:72 (26:17, 13:18, 19:21, 18:17)

ОРЛИЋИ БОЉИ ОД ФРАНЦУСКЕ: Србија остварила прву победу на Европском првенству

FOTO: FIBA.Basketball

Za razliku od meča protiv Grčke, naša selekcija je sada počela meč mnogo bolje, već u devetom minutu imala je dvocifrenu prednost – 22:11, koliko je bilo posle poena Alekse Ristića. Na krilima tako dobrog starta košarkaši Srbije igrali su potom kroz ceo meč. Na vreme su odbijali nalete rivala koji je sve vreme pretio. Ipak, svaki nalet protivnika je bio odbijen što je bilo dovoljno da se dođe do trijumfa.

Pred poslednji minut Francuska je prišla na samo pola koša zaostatka – 73:72. Do kraja su pokušavali da faulovima kupe vreme, ali su Milijašević i Stanković bili sigurni sa penala i overili pobedu.

Najefikasniji u našem timu bio je Ilija Milijašević sa 20 poena, Aleksa Ristić dodao je 15, dvocifren je bio i Pavle Nikolić sa 11 poena.

Sledeći rival Srbije koja ima učinak 1-1 biće selekcija Poljske, u ponedeljak od 18 časova.

BONUS VIDEO: "FOKUS NAM JE PARIZ 2024": Basketaš Strahinja Stojačić za "Novosti" o Olimpijskim igrama

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
JELENA ĐOKOVIĆ ŠOKIRALA SVET: Novakova žena videla šta je učinio Janik Siner i uradila - ovo! (FOTO)

JELENA ĐOKOVIĆ ŠOKIRALA SVET: Novakova žena videla šta je učinio Janik Siner i uradila - ovo! (FOTO)

Teniski svet je uzdrmala informacija da je Janik Siner bio pozitivan na doping testu. I to dvaput. U aprilu je on saznao da je "uhvaćen", potom se branio daleko od očiju javnosti, jer je čitava stvar nekim čudom bila zataškana i niko osim najužih Sinerovih saradnika i onih koji su vršili istragu o tome nisu ništa znali, a to je saznao čitav svet - tek kada je oslobođen optužbi. Međutim, to nije jedina stvar koja je iznervirala mnoge. Ali, sve njih, iznervirane - oduševila je, niko drugi do, Jelena Đoković.

16. 09. 2024. u 19:32

Komentari (0)

JELENA ĐOKOVIĆ ŠOKIRALA SVET: Novakova žena videla šta je učinio Janik Siner i uradila - ovo! (FOTO)