VELIKI PROBLEM ZA AMERIKU: Jedan od najboljih košarkaša propušta Olmpijske igre

Novosti online

10. 07. 2024. u 17:24

VELIKI problem zadesio je košarkašku reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država. Jedan od najbitnijih igrača neće nastupiti na Olimpijskim igrama u Pariza.

ВЕЛИКИ ПРОБЛЕМ ЗА АМЕРИКУ: Један од најбољих кошаркаша пропушта Олмпијске игре

FOTO: Profimedia

U pitanju je Kavaj Lenard, koji se bori sa hroničnim problemima kolena, od bolova do upala, i neće biti deo ekipe koja će se takmičiti na planetarnoj smotri, saopštio je Košarkaški savez SAD.

Najveći kandidat da ga zameni je bek šampiona NBA liga Bostona, 30-godišnji Derik Vajt, saznaje "Atletik".

Lenard (33) je bio u trening kampu Amerikanaca i učestvovao u svakom treningu i svakoj kontrolnoj utakmici (zasad samo zatvorenog tipa).

Insistirao je da mu je levo koleno bolje, a treneri su naglasili da je počeo da se približava "punoj brzini", kako se približavaju Olimpijske igre.

Ipak, Lenard i čelni ljudi reprezentacije SAD su odlučili da upravo zbog kolena, usled kog nije igrao osam poslednjih osam utakmica ligaškog dela sezone i deo plej-of serije sa Dalasom, ne bude deo ekipe, kako bi mogao da se na pravi način oporavi, što ne bi mogao na vreme za naporan olimpijski turnir.

Podsetimo, SAD se u Parizu nalazi u grupi C sa Srbijom, Južnim Sudanom i Portorikom. Prvi meč ova selekcija igra protiv "orlova" 28. jula od 17.15.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić i govor saigračima iz reprezentacije Srbije koji će se pamtiti

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

OTVOREN KONKURS ZA DODELU NAGRADA TURISTIČKI CVET: Najprestižnije priznanje za razvoj turizma u Srbiji