KAO DA SMO BIRALI: Košarkaši Srbije na Olimpijskim igrama protiv dve "mušterije", a sa Amerima ne mogu u četvrtfinalu

V. Preradović

09. 07. 2024. u 08:00

ODAHNULI smo kada nam je Litvanija uklonila sa olimpijskog puta Italiju, našu redovnu noćnu moru od 2021. godine. Već smo videli baltičku silu kao protivnika u grupnoj fazi OI u Lilu, ali su joj nepremostivu barikadu postavili Portorikanci, uz pomoć svojih 13.500 strastvenih navijača u San Huanu.

КАО ДА СМО БИРАЛИ: Кошаркаши Србије на Олимпијским играма против две муштерије, а са Америма не могу у четвртфиналу

FOTO: FIBA.Basketball

Košarkaški pirati sa Kariba nadjačali su Litvance u finalu kvalifikacionog turnira (79:68) i plasirali se na Igre prvi put od 2004. Može se govoriti o idealnom scenariju za Srbiju, koja je u prvoj rundi prošlogodišnjeg Mundobasketa ubedljivo savladala i Portoriko (94:77) i Južni Sudan (115:83). Dve pobede sigurno nas vode u eliminacionu fazu u Parizu i, s obzirom na to da su Amerikanci u našoj grupi, u četvrtfinalu ne možemo da se sretnemo sa glavnim favoritom.

Portorikanci nisu naivni, imaju na plejmejkeru Hozea Alvarada, igrača sa kraja klupe Nju Orleansa koji ostavio u prašini litvanske bekove (23 poena). Imaju i beka Tremonta Votersa sa 40 NBA mečeva u karijeri, ali bi nesumnjivo težu prepreku predstavljala Litvanija, sa NBA centrima Sabonisom i Valančijunasom sposobna da se odupre Jokiću i Milutinovu.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

FRANCUZI IZABRALI 12

FRANCUSKI selektor Vensan Kole odredio je tim za OI u Parizu: Rudi Gober, Viktor Vembanjama, Evan Furnije, Nikola Batum, Bilal Kulibali, Frank Nilikina, Geršon Jabusele, Matijas Lesor, Ajzea Kordinije, Nando de Kolo, Endrju Albisi i Metju Strazel.

Poslednji filter "trikolora", sa kojima će Srbija odigrati pripremnu utakmicu u Lionu 12. jula, nisu prošli Eli Okobo i Teo Maledon.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Promena formata takmičenja na olimpijskom turniru (tri grupe po četiri tima umesto dve po šest) formirala je ubitačnu konkurenciju u A grupi - Australija, Grčka, Kanada i Španija. U četvrtfinale idu po dve prvoplasirane selekcije i dve najbolje trećeplasirane iz tri grupe. Novitet je i žreb četvrtfinalnih parova po prilično kompleksnom sistemu.

FIBA na osnovu svojih pravila rangira timove od jedan do osam i formira četiri šešira sa dve selekcije (D, E, F i G). Dve najbolje su u D šeširu i tako redom, u četvrtfinalu će se sastati ekipe iz D i G šešira, odnosno iz E i F, s tim da nema ukrštanja učesnika iz iste grupe u prvoj fazi takmičenja.

Srbija igra prvu utakmicu sa američkim "drim timom" 28. jula (17.15), potom u istom terminu 31. jula sa Portorikom i na kraju grupne faze 3. avgusta sa Južnim Sudanom (21.00).

GRUPA A

AUSTRALIJA

GRČKA

KANADA

ŠPANIJA

GRUPA B

FRANCUSKA

NEMAČKA

JAPAN

BRAZIL

GRUPA C

SRBIJA

JUŽNI SUDAN

PORTORIKO

SAD

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TUGA: Preminuo fudbaler kojeg Piksi i Rambo Petković dobro pamte