ADETOKUMBO IDE U PARIZ 2024: Hrvatska se nadala iznenađenju, ali Grčka ide na Olimpijske igre

Novosti online

07. 07. 2024. u 21:43

Košarkaška reprezentacija Grčke savladala je selekciju Hrvatske rezultatom 80:69 na kvalifikacionom turniru u Atini i obezbedili učešće na Olimpijske igre.

АДЕТОКУМБО ИДЕ У ПАРИЗ 2024: Хрватска се надала изненађењу, али Грчка иде на Олимпијске игре

FOTO: FIBA.Basketball

Od samog početka viđena je velika borba u dvorani "Mira i prijateljstva". Ni jedna ekipa nije previše rizikovala i uglavnom se igralo tvrdo na obe strane. Posle prvih deset minuta rezultat je bio izjednačen, dok je u drugoj deonici proigrao Jorgos Papajanis.

Košarkaš Fenerbahčeka je pogađao dosta šuteva i doneo Grčkoj prvu osetniju razliku. Izabranici Vasilisa Spanulisa su na dužu pauzu otišli sa plus šest.

U trećoj deonici Grci su pojačali odbranu i počeli ozbiljnije da čuvaju reket čime su zaustavili Ivicu Zubca koji im je pravio najviše problema. U ovom periodu igre "heleni" su prvi put stekli dvocifrenu prednost.

Preneli su ovu zalihu i u poslednji segment igre. Nastavila je Grčkad a igra čvrsto u odbrani i da ne dozvoljava Hrvatskoj da dolazi do lakiš šuteva što im je omogućilo da mirno održavaju dvocifrenu razliku.

Nošeni sjajnom podrškom sa tribina Grci su mirno meč priveli kraju i obezbedili učešće na Olimpijskim igrama.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bili su Jorgos Papajanis sa 19 poena i Janis Adetokumbo sa 23 poena i 8 skokova. Kod Hrvatske najefikasniji bio je Ivica Zubac 19 poena i 13 skokova.

Grčka će na košarkaškom olimpijskom turniru igrati sa selekcijama Australije, Kanade kao i pobednikom turnira u Valensiji.

BONUS VIDEO: "FOKUS NAM JE PARIZ 2024": Basketaš Strahinja Stojačić za "Novosti" o Olimpijskim igrama

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?