PEŠIĆ POSLE PRVOG DELA PRIPREMA: Svaka medalja koju bismo osvojili je za nas zlatna

Tanjug

04. 07. 2024. u 21:47

SELEKTOR košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić izjavio je ovog četvrtka da će njegova ekipa pokušati da se pripremi na najbolji način za predstojeće Olimpijske igre u Parizu.

ПЕШИЋ ПОСЛЕ ПРВОГ ДЕЛА ПРИПРЕМА: Свака медаља коју бисмо освојили је за нас златна

M. Vukadinović

Ikusni stručnjak smatra da su pripreme najvažnije, kao i da je potrebno da se vodi računa o fizičkom stanju igrača.

- Pripreme su najvažnije. Nije lako spremiti se za jedan ovakav turnir, zato što su svi igrači ili većina pre nekoliko nedelja završili sezonu koja je počela u septembru. Morali smo da vodimo računa o fizičkom stanju igrača. Nisam iznenađen, olimpijski turnir je jedan novi izazov i motivacija i igrači sigurno daju maksimum u ovom trenutku. Ne smemo da dozvolimo nijednu nepredviđenu povredu. Stanje je dosta dobro. Nikola Jović je počeo da radi specijalni program, pokazuje dobar odnos prema svemu - izjavio je Pešić za Košarkaški savez Srbije.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Srbija će prvi zvaničan prijateljski meč igrati 12. jula protiv Francuske u Lionu. Ekipa odatle ide u Abu Dabi, gde će se sastati sa Australijom 16. jula i reprezentacijom SAD dan kasnije.

- Iskreno, nismo imali previše izbora. Prethodnih godina smo imali više mogućnosti da možemo da biramo različite protivnike, a ovoga puta je zavisilo od toga ko je slobodan. Prva utakmica protiv Francuske na njihovom terenu to nama i nije najbolji plan, ali je bolje da imamo utakmicu nego da nemamo. Oni su jedni od favorita za zlato. Australija i Amerika su izazovne utakmice. Naravno, uvek želimo ne samo da igramo dobro, već i da pobeđujemo iz razloga što na taj način raste atmosfera i samopouzdanje.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Nakon tih provera Srbija se vraća u Beograd na duel sa Japanom 21. jula u Beogradskoj areni, a u planu je još jedan kontrolni susret. Put Lila, košarkaši Srbije krenuće 24. jula.

- Nijedna utakmica nije teška, to su utakmice koje mogu mnogo da pomognu, da igrači osete telo protivnika. Trening je trening, a utakmica je utakmica. Možda je bilo bolje neke slabije protivnike da izaberemo, ali ko zna. Igraćemo ovde sa Japanom, to će da bude isto interesantna utakmica, ekipa koja je različita u smislu načina igre.

"Orlovi" će na Olimpijskim igrama biti u grupi sa SAD, Južnim Sudanom i još jednom selekcijom iz kvalifikacija. U četvrtfinale će proći po dve prvoplasirane reprezentacije iz tri grupe. Kao i dve najbolje trećeplasirane selekcije.

- Zavisiće od tima koji će da bude naš protivnik u grupi, jer nam on dosta utiče na žreb u eliminacionoj fazi. Usput sam pogledao turnir, više sam posvećen našoj ekipi. Nas naravno apsolutno zanima ko će da bude sa nama u grupi, to može da bude Italija, Litvanija i Portoriko. Mediji i igrači su fokusirani na utakmicu protiv Amerike, ja je gledam kao i svaku drugu utakmicu.

Pešić je konstatovao da bi svaka medalja za reprezentaciju bila kao zlatna.

- Ovo je najjači Olimpijski turnir u istoriji, za zlatnu medalju prvi i apsolutni favoriti su Amerikanci, Kanađani i Francuzi. Sve ostale ekipe, gde je i Srbija, imaju svoju šansu. Probaćemo da se pripremimo najbolje moguće, ali definitivno ništa se ne menja u mom stavu. Olimpijske igre nisu samo da učestvujemo, već da nešto i napravimo. Svaka medalja koju bismo osvojili je za nas zlatna - zaključio je Pešić.

Podsetimo, Olimpijske igre održavaju se od 26. jula do 11. avgusta.

BONUS VIDEO: "FOKUS NAM JE PARIZ 2024": Basketaš Strahinja Stojačić za "Novosti" o Olimpijskim igrama

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JEZIVE SCENE! Navijači Turske pravili haos posle ispadanja sa Eura: Brutalna tuča, policija zasuta vatrometom