KAKAV ŠOK U ATINI: Slovenci se raspali! Luka Dončić džabe pravio čuda!

Novosti online

02. 07. 2024. u 22:17

Košarkaška reprezentacija Hrvatske savladala je selekciju Sloveniju rezultatom 108:92 u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Atini.

КАКАВ ШОК У АТИНИ: Словенци се распали! Лука Дончић џабе правио чуда!

Foto: Profimedia

Iako je Slovenija pre meča važila za velikog favorita, ništa od toga nije se videlo u ovom susretu. Hrvatska je dominirala od samog početka i već nakon deset minuta je imala dvocifrenu prednost.

Slovenačka odbrana je tokom čitavog meča izgledala katastrofalno, i Branković i Zubac su sa neverovatnom lakoćom dolazili do koševa u reketu. Paralelno sa njima, Filipović je sjajno pogađao za tri poena i Slovenija je tokom čitavog meča bila na dvocifrenom zaostatku.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

U drugom poluvremenu Hrvati su otišli čak na plus 20 i već je tada bilo jasno da će Slovenija šansu za prolaz morati da traži protiv Novog Zelanda. Čak ni prekid koji se dogodio krajem treće deonice zbog kvara na semaforu, nije pomogao "zmajčekima" da se vrate u meč.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Goran Filipović sa 21 poenom, Ivica Zubac sa 18 poena, Šarić sa 19 i Danko Branković 15. Kod Slovenaca Luka Dončić je zabeležio tripl dabl sa 26 poena i po 10 asistencija i skokova.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Danas ranije na ovom turniru, u drugoj grupi, Dominikanska republika savladala Egipat rezultatom 90:77, dok je Grčka bila slobodna.

Na turniru u Rigi domaćin Letonija je takođe deklasirala Gruziju rezultatom 83:55.

Sutra će Slovenija biti slobodna, dok će Hrvatska od 16.30 igrati protiv Novog Zelanda za prvo mesto u grupi.

Slovenija - Hrvatska 92:108 (16:31, 25:23, 27:39, 24:15)

Dvorana "mira i prijatljstva". Gledalaca: oko 3.500 Sudije: Roberto Vaskez, Gatis Salins, Danijel Garsija.

Slovenija: Nikolić 6, Prepelič 19,  Murić 3, Nibo 12, Hrovat 7, Crkvenik, Ščuka, Dimec 4, Dragić 3, Čančar 12, Stergar, Dončić 26

Hrvatska: Filipović 21, Smit 11, Kapusta 3, Krušlin, Hezonja 12, Šarić 19, Vraneš, Branković 15, M. Drežnjak, D. Drežnjak, Zubac 18, Nakić 9.

BONUS VIDEO: "FOKUS NAM JE PARIZ 2024": Basketaš Strahinja Stojačić za "Novosti" o Olimpijskim igrama

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno! Proverite!