VELIKA ČISTKA! Crvena zvezda se "u cugu" zahvalila trojici prvotimaca

Novosti online

02. 07. 2024. u 12:39

Crvena zvezda je nastavila da na "letnjoj košarkaškoj pijaci" pravi važne poteze.

ВЕЛИКА ЧИСТКА! Црвена звезда се у цугу захвалила тројици првотимаца

Foto: N. Paraušić

Naime, nakon što je litvanski košarkaški reprezentativac Rokas Giedraitis produžio saradnju sa crveno-belima, pa u klub koji je osvojio i ABA ligu i srpsko prvenstvo stigao novi centar Uroš Plavšić, desili su se novi dolasci, ali, na startu jula, i odlasci.

Prvo je produžen ugovor i sa kapitenom Brankom Lazićem i sa Milošem Teodosićem, potom je "palo" i prvo inostrano pojačanje u letnjem prelaznom roku, i to impresivno, američki bek Ajzea Kenan postao je novi košarkaš Crvene zvezde (posle iskustva u Olimpijakosu, ali i NBA timovima Hjustona, Filadelfije, Čikaga, Finiksa, Minesote i Milvokija).

Ali tu nije bio kraj.

Dva dana kasnije, zvezda srpske košarke, dugogodišnji reprezentativac Nikola Kalinić vratio se u Zvezdu, a produžena je saradnja sa plejmejkerom iz Brazila, Jagom dos Santosom. 

Sada je došlo vreme i za rastanke.

I to za tri odjednom.

Naime, Adam Hanga, Trej Tompkins i Džavonte Smart više nisu košarkaši Zvezde!

Evo kako su o tome crveno-beli obavestili javnost:

"Mađarski reprezentativac i prvotimac našeg kluba u upravo završenoj sezoni 2023/2024, Adam Hanga neće nositi crveno beli dres u novoj takmičarskoj sezoni.

Klub i igrač su sporazumno okončali saradnju, a Adam Hanga je slobodan u izboru nove sredine.

KK Crvena zvezda koristi ovu priliku da se zahvali jednom od najboljih stranih igrača koji su bili deo naše crveno bele porodice. Adam je u jednoj od najuspešnijih sezona u istoriji kluba i osvajanju triple krune, dao veliki doprinos svojim igrama, ponašanjem na terenu, i kao jedan od lidera u svlačionici, a uz tim je ostao i nakon teške povrede ruke koja ga je onemogućila da pomogne timu u finišu sezone.

Klub želi mnogo zdravlja, sreće i sportskih uspeha Adamu u nastavku njegove karijere koju je obostrano obogatio iskustvom, pobedama i trofejima u našem klubu.

Adam Hanga / FOTO:KK Crvena zvezda

Istovremeno, i Amerikanci Trej Tompkins i Džavonte Smart neće biti deo takmičarskog pogona našeg kluba u takmičarskoj sezoni 2024/2025.

Tompkins i Smart koji su u klub stigli početkom 2024. godine, dali su svoj doprinos tokom drugog dela sezone u kome se naš tim borio za osvajanje tri trofeja.

Trej Tompkins / Photo: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanović

KK Crvena zvezda im se ovom prilikom zahvaljuje na značajnom doprinosu koji su dali u završenoj takmičarskoj sezoni 2023-2024. Trej Tompkins je posebno svojim ponašanjem i liderskim iskustvom na terenu i u svlačionici bio važan faktor u završnici sezone koja je za naš klub okončana trofejima i triplom krunom.

Džavonte Smart / Photo: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanović

Klub Treju i Džavonteu želi puno sreće, zdravlja i sportskih uspeha u nastavku karijere", ističu crveno-beli.

BONUS VIDEO: SVI KAO JEDAN: Igrači i navijači Zvezde zajedno proslavili Kup Koraća

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPROBAJTE IKEA KREATIV: Uz pomoć veštačke inteligencije i 3D tehnologije kreirajte svoj idealni životni prostor