U ZVEZDI TRLJAJU RUKE! Šampion ABA lige će "masno" zaraditi na Nikoli Topiću

Novosti online

27. 06. 2024. u 14:11

Nikola Topić je izabran kao 12. pik na ovogodišnjem draftu, a nakon što su ga birali Oklahoma Siti tanderi, oglasila se i Crvena zvezda.

У ЗВЕЗДИ ТРЉАЈУ РУКЕ! Шампион АБА лиге ће масно зарадити на Николи Топићу

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Klub sa Malog Kalemegdana je čestitao svom košarkašu na odabiru tokom prvog dana drafta, ali i otkrio da on najverovatnije neće ostati u crveno-belom. 

- Dete Crvene zvezde, jedan od najtalentovanijih igrača Evrope, i reprezentativac Srbije Nikola Topić, draftovan je u četvrtak kao igrač Crvene zvezde i 12. pik na draftu od strane ekipe Oklahome na NBA draftu koji se održava u Njujorku. Nikola je rođen u Novom Sadu 10. 8. 2005. godine, a prve košarkaške korake napravio je u novosadskom klubu "Defense" pre nego što se kao 14-godišnjak preselio u mlađe selekcije Crvene zvezde gde je nastavio da se igrački razvija i tu sa kraćim prekidom proveo pune 4 i po godine! "Mali Top" je svoj talent pokazao i briljantnim partijama na kvalifikacionom turniru u Beogradu Adidas Next Generation gde je ubacivao i po 49 poena uz rekordan indeks 65, a sa sjajnim igrama u juniorskom timu nastavio je i na završnom turniru u Kaunasu. Bio je član selekcije Srbije do 16 godina, i član mlade reprezentacije Srbije. Za prvi tim Crvene zvezde debitovao je sa 16 godina protiv ekipe Krke, dok je debi u Evroligi imao u Minhenu protiv Bajerna takođe sa 16 godina. Nakon kraće pauze, vratio se u svoju Crvenu zvezdu krajem 2023. godine i dao svoj doprinos i pored povrede kolena, da seniorski tim osvoji triplu krunu u upravo zaršenoj sezoni! - navodi se u tekstu Crvene zvezde. 

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Iako je generalni menadžer Oklahome Sem Presti potvrdio da Topić neće igrati u narednoj sezoni u NBA ligi, to verovatno znači da će se posvetiti fizičkoj pripremi i oporavku od povrede. Crvena zvezda je u svojoj objavi otkrila da on neće biti deo kluba naredne sezone. 

- Izbor Nikole kao 12. pika na draftu je ujedno i najbolji plasman jednog igrača koji je ponikao, razvijao se pune 4 godine u našem klubu, i na kraju kao igrač Crvene zvezde i izašao na draft. KK Crvena zvezda Meridianbet koji će uvek biti njegov klub i u kome su mu vrata uvek otvorena, želi puno sreće, zdravlja i sportskih uspeha Nikoli Topiću u predstojećem periodu u kome će nastupati u NBA ligi - navodi se u saopštenju KK Crvena zvezda.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Foto: AP

 

Pored toga što neće biti deo Zvezde, navijači šampiona ABA lige će budno pratiti šta se dešava sa Topićem. Kako prenosi "Meridian sport", Zvezda će od Nikolinog odlaska, na ime obeštećenja, dobiti dva miliona evra.

Uslov je samo da Topić dobije garantovani ugovor od Oklahome, odnosno da ga ne odbije, jer je klub dužan da mu ponudi četvorogodišnji (2+1+1) s obzirom na visoku poziciju na draftu.

"Meridian" dodaje da Oklahoma može ove sezone da izdvoji 850.000 dolara za obeštećenje inostranom klubu, te da će Nikola od svoje zarade doplatiti još 1.150.000 dolara.

BONUS VIDEO "FOKUS NAM JE PARIZ 2024": Basketaš Strahinja Stojačić za "Novosti" o Olimpijskim igrama

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPROBAJTE IKEA KREATIV: Uz pomoć veštačke inteligencije i 3D tehnologije kreirajte svoj idealni životni prostor