DAUM NA MESTU "DAUN" TOBIJA: Zvezda dovela centra šutera iz Efesa

V. P.

26. 06. 2024. u 14:56

ČETVRTO pojačanje Crvene zvezde je 28-godišnji američki krilni centar Majk Daum (206 cm), sa kojim je potpisan dvogodišnji ugovor po sistemu "jedan plus jedan". Druga sezona zavisiće od utiska koji doskorašnji igrač Efesa ostavi u prvoj kao opcija na kritičnoj poziciji "četvorke".

ДАУМ НА МЕСТУ ДАУН ТОБИЈА: Звезда довела центра шутера из Ефеса

Profimedia

Po svojim igračkim karakteristikama, moglo bi se reći da se radi o pokušaju crveno-belih da dobiju ono što nisu od Majka Tobija prethodne sezone. Daum je takozvani "streč" krilni centar, koji širi protivničku odbranu šutem za tri poena. Kao i naturalizovani slovenački reprezentativac, fizikalije se ne nalaze pri vrhu liste njegovih vrlina, ali je ipak upotrebljiviji u odbrani preuzimanjem, što je mantra većine današnjih trenera.

Momak iz Nebraske igrao je na koledžu Južna Dakota pre nego što je uplovio u profesionalne vode angažmanom u španskom Obradoiru. U studentskim Pažnju Efesa privukao je kao igrač italijanske Tortone, koju je predvodio do iznenađujućeg trećeg mesta u nacionalnom šampionatu.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Krajem novembra prošle godine prešao je na evroligaški nivo na poziv Efesa, za koji je nastupio u 11 mečeva elitnog takmičenja i prosečno beležio 9,4 poena i 2,2 skoka, šutirajući trojke 41,3 odsto. O načinu igre "Dauminatora", kako glasi njegov nadimak iz studentskih dana, govori podatak da je uputio 46 šuteva za tri poena naspram 25 za dva. Debitovao je u Evroligi upravo protiv Zvezde 1. decembra u "Areni", kada je za 15 minuta postigao deset poena bez promašaja.

JAGO NA IZLAZNIM VRATIMA

BRAZILAC Jago dos Santos mogao bi da napusti Zvezdu već posle prve sezone iz trogodišnjeg ugovora. Brazilac koji se brzo nastanio u srcima navijača dobio je unosnu ponudu iz Rusije, drastično veću od sadašnje zarade čak i sa povišicom za narednu sezonu.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Uz obeštećenje od 200.000 evra slobodan je da promeni sredinu, što će se verovatno i desiti dok još traju pregovori sa plejmejkerom Baskonije Kodijem Milerom Mekintajerom.

Pre Dauma, crveno-beli su angažovali centra Mege Uroša Plavšića, beka Olimpijakosa Ajzeju Kenana i krilo Barselone Nikolu Kalinića, dok su ugovore produžili Miloš Teodosić, Rokas Gedraitis, Džoel Bolomboj i Branko Lazić.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Otkrijte RAJ na plažama Marsa Matruh: Egipatska oaza na obali Sredozemnog mora!