SVE ZA POSTOLJE: Krilni centar Majamija Nikola Jović za "Novosti"

V. N.

27. 06. 2024. u 11:25

DOŠAO je na okupljanje reprezentacije Srbije sa ortopedskom čizmom na nozi, naslonjen na mali trotinet koji mu pomaže u kretanju, ali osmeh sa lica Nikole Jovića (21) ne pada. Pa čak ni kada mu je nastup na Olimpijskim igrama ugrožen zbog povrede zgloba koju je zadobio na treningu u Majamiju nakon završetka sezone. Raspoloženja i vedrine nikada ne manjka kod krilnog centra NBA tima sa Floride, naročito kada je okružen braćom i prijateljima sa kojima je u Manili prošle godine na Svetskom prvenstvu stigao do srebrne medalje na čiji pomen momentalno razvlači kez od uva do uva.

СВЕ ЗА ПОСТОЉЕ: Крилни центар Мајамија Никола Јовић за Новости

Foto Nikola Skenderija

- Prošlo leto je stvarno bilo neverovatno, prelepo. Uželeo sam se ovih momaka, ovo je nešto najlpepše u životu jer radimo ono što volimo. Leto, lepo vreme, dobra košarka, dobri ljudi.. Stvarno je neverovatno - počinje Jović priču za "Novosti".

Ipak, ono što mu malo kvari užitak na okupljanju jeste i ta čizma koju će, nada se Nikola, uskoro skinuti.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

- Oporavak ide dobro, zadovoljan sam. Otok koji imam spada i ide u dobrom pravcu. Za par dana je kontrolni snimak i tada ćemo videti da li mogu da igram ili ne. Optimista sam, kao što sam rekao otok je spao, osećam se mnogo bolje. Nadam se da ću moći da im se pridružim - dodaje krilni centar Majami Hita.

Želja su mi Italijani

SRBIJA će trećeg rivala u grupi saznati nakon kvalifikacionog turnira u Portoriku gde pored domaćina nastupaju Obala Slonovače, Meksiko, Italija, Litvanija i Bahren. Kod Jovića nema dileme koga bi voleo da vidi u Lilu.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

- Italijane. Nisam puno puta igrao sa njima, jednu prijateljsku i jednu na turniru i obe sam izgubio. Ali, voleo bih protiv njih - jasan je Nikola.

Nakon prve sezone sa limitiranom minutažom, Jović je dočekao mesto pod suncem u NBA i bio oslonac trenera Peta Rajlija, čak i u doigravanju koje je Majami završio porazom od šampiona Bostona.

- Sigurno mogu da budem zadovoljan, igram više nego pre i baš mi je drago zbog toga. Počinjao sam u plej-ofu što nije mala stvar i drago mi je zbog tih stvari. Reprezentacija mi je bila odskočna daska, iako sam prvi deo sezone manje igrao, ali u drugom sam bio još bolji i ispalo je sve dobro.

Hemija za vetar u leđa

TIMSKA hemija je bila jedna od glavnih odlika "orlova" prošle godine na Filipinima.

- I ove godine očekujem da nam hemija da vetar u leđa - ističe Jović

Osvrnuo se i na doček koji su košarkaši imali prošle godine: - Ne verujem da sam u životu video išta sjajnije od toga, nadamo se da nas čeka isto i ove godine.

Nismo mogli a da ne spomenemo ono što "orlove" čeka u Lilu u grupnoj fazi Igara. Prvi rival i odmah Amerikanci sa kojima Jović već dve godine deli teren u NBA.

- Deluju nestvarno. Svako ko se razume u košarku zna da imaju neverovatan tim. A da su nepobedivi - nisu. Ali, da imaju sjajan tim, imaju. Spremni su da pokažu da su najbolji, u Manili su bili četvrti i žele da vrate zlato. Što se tiče te grupe, moglo je i bolje i gore, ali mi to tako ne gledamo. Nikada ne treba tako razmišljati o tim stvarima da nekog treba zaobići i preskočiti jer će svakako biti teško - pametno rezonuje Jović.

Oprezan je sa prognozama, baš kao i prošle godine pred SP kada su Srbiji bila nametnuta znatno manja očekivanja.

- Cilj je medalja, koja god to bila. Idemo da budemo najbolji, a ima mnogo faktora koji treba da se poklope da bi stigli do odličja, ali daćemo sve od sebe da tako bude - podvlači Jović.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NEVEROVATNO! Ovo što je Novak Đoković uradio na Vimbldonu je ravno - čudu!