PEŠIĆ OKUPLJA "ORLOVE": Košarkaška reprezentacija Srbije danas počinje pripreme za Olimpijske igre

Novosti online

24. 06. 2024. u 12:43

SPISAK je objavljen tačno pre dve nedelje, prošle sedmice su krenuli i fakultativni treninzi, dok danas kreće ono glavno! Operacija "Pariz 2024" za srpske košarkaše danas i zvanično počinje. Selektor srebrnih asova iz Manile Svetislav Pešić okupiće "orlove" i krenuti pripreme za Olimpijske igre na kojima će Srbija ciljati visok plasman i jednu od medalja, sve sa Nikolom Jokićem na čelu.

ПЕШИЋ ОКУПЉА ОРЛОВЕ: Кошаркашка репрезентација Србије данас почиње припреме за Олимпијске игре

FOTO: FIBA.Basketball

Našao se Džoker na listi od 16 imena koja figuriraju za mesto u avionu za Lil gde će se igrati grupna faza Igara. Srbija će, pored selekcije Južnog Sudana i SAD, igrati i protiv najboljeg tima sa kvalifikacionog turnira u Portoriku, gde, osim domaćina, nastupaju Meksiko, Obala Slonovače, Litvanija, Italija i Bahrein.

Čekaju se još tri "reza"

SELEKTOR Srbije Svetislav Pešić je 10. juna objavio spisak od 16 kandidata za nastup na Olimpijskim igrama, ali je i nedavno poručio da Vladimir Lučić ipak neće biti u finalnom rosteru. Samim tim jasno je da je Pešiću preostalo da napravi tri reza među kandidatima: Vasilije Micić, Aleksej Pokuševski, Bogdan Bogdanović, Nikola Jović, Nikola Jokić, Marko Gudurić, Vanja Marinković, Ognjen Dobrić, Filip Petrušev, Nikola Milutinov, Dušan Ristić, Aleksa Avramović, Ognjen Jaramaz, Dejan Davidovac i Uroš Plavšić.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Ipak, pre nego što se "orlovi" posvete utakmicama u prvoj fazi OI, imaće pripreme koje će provesti malo u Srbiji, a malo i u inostranstvu. Prve provere iza zatvorenih vrata su 5. i 7. jula protiv Holandije i Turske. Prvi zvanični prijateljski meč Srbija će igrati 12. jula protiv Francuske u Lionu na oproštaju Tonija Parkera. Zatim sledi selidba u Abu Dabi, gde će se "orlovi" sastati sa Australijom 16. jula i reprezentacijom SAD dan kasnije.

Nakon jakih provera ekipa se vraća u Beograd na duel sa Japanom 21. jula u Beogradskoj areni. Put Lila, Srbija kreće 24. jula. Prva utakmica na Olimpijskim igrama za "orlove" će biti sudar sa "drim-timom" iz SAD 28. jula (16.15), pa zatim tri dana kasnije sledi okršaj sa kvalifikantom u istom terminu. Grupnu fazu reprezentacija Srbije će zatvoriti duelom sa Južnim Sudanom trećeg avgusta od 20 časova.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

DRŽALA JE NJEGOVU GLAVU U KRILU DOK JE UMIRAO: Lični život DŽeki Kenedi je bio obeležen tragedijama