SPEKTAKL U PRESTONICI SRBIJE! Kliford na Beogradskoj košarkaškoj klinci "Dušan Ivković"

Novosti online

24. 06. 2024. u 10:07

Predstojećeg vikenda u dvorani „Aleksandar Nikolić“ biće održana 23. Beogradska košarkaška klinika – Dušan Ivković. Jedan od najeminentnijih i najpoznatijih trenerskih seminara u svetu i ove godine okupiće vrhunske stručnjake pod obručima.

СПЕКТАКЛ У ПРЕСТОНИЦИ СРБИЈЕ! Клифорд на Београдској кошаркашкој клинци Душан Ивковић

Foto Printskrin

Trenerima iz naše zemlje, ali i brojnim gostima iz inostranstva biće omogućeno da se stručno usavršavaju, a Beograd će se na mapi sveta još jednom ucrtati kao istinski košarkaški centar.

O kvalitetu Beogradske trenerske klinike najbolje će svedočiti njeni predavači, među kojima će ove godine biti Amerikanac Stiv Kliford, nekadašnji trener NBA ligaša Orlanda i Šarlota, koji je takođe radio i kao asistent u Lejkersima, Hjustonu i Njujork niksima. Zatim, Ćus Mateo, šef stručnog štaba madridskog Reala, Tuomas Isalo, strateg Pariza i ovogodišnji osvajač Evrokupa, kao i Petar Božić, trener London lajonsa.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

- Velika mi je čast, ali imam i malu tremu što ću učestvovati na izuzetno prestižnom trenerskom seminaru u fantastičnom košarkaškom okruženju. Biti predavač uz odavanje počasti srpskoj legendi kao što je Dušan Ivković je san, posebno u košarkaškoj prestonici kao što je Beograd - rekao je Mateo, koji je ove godine sa Realom osvojio duplu krunu u Španiji, a proglašen je i za trenera godine u Evroligi.

Ljubimac navijača Partizana i legendarni kapiten Petar Božić, koji je sa crno-belima osvojio čak 18 trofeja, minule sezone blistao je u Evrokupu sa London lajonsima stigavši do polufinala, dok je u Engleskoj suvereno osvojio titulu šampiona. Na Klinici će držati predavanje na temu „Razvoj igrača tokom dinamične sezone“, a o svojoj trenerskoj filozofiji kaže:

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

- Mnogo toga mora da krene od odbrane, jer je odbrana kombinacija ponosa i želje da želiš nešto da uradiš za tim što nije transparentno u statistici. Ako je akcenat na tom delu terena, lakše se ulazi u samopouzdanje, jer iz dobre odbrane uvek ćeš imati nekih lakih pozicija u tranziciji. U napadu volim da igračima dam slobodu u okviru ideje koju želimo da sprovedemo, a slobodu i kredit u napadu moraš zaraditi kroz odbranu.

Stiv Kliford 23 godine je radio u najjačoj ligi sveta, a prethodno je 16 godina bio trener u NCAA ligi.

- Zadovoljstvo mi je što učestvujem na Beogradskoj trenerskoj klinici i veoma sam uzbuđen zbog prilike da posetim Beograd - naglašava Kliford i dodaje.

- Izuzetno poštujem srpsku košarku i nivo vaših trenera. Uživao sam u radu sa Vasilijem Micićem i Aleksejem Pokuševskim prošle sezone u Šarlotu. Iako su njih dvojica u različitoj fazi karijere, obojica imaju sjajnu osnovu koja se sastoji od poznavanja igre i potpunog vladanja osnovama košarke. Očigledno je da su igrali kod talentovanih trenera koji su im pomogli u karijeri i tako učili od njih - poručlio je Kliford.

Svečano otvaranje 23. Beogradske košarkaške klinike – Dušan Ivković, čiji je organizator Udruženje košarkaških trenera Srbije, zakazan je za subotu, 29. jun u 10 časova i 30 minuta. Prvog dana predavanja će trajati do 18 časova, dok će nedeljni edukativni program u beogradskom hramu košarke biti na programu od 11 do 18 časova.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NEVEROVATNO! Ovo što je Novak Đoković uradio na Vimbldonu je ravno - čudu!