KEVINE, RUKE TI SE POZLATILE: Navijači Partizana zagospodarili ulicama Madrida

G. KELIĆ

27. 04. 2023. u 08:00

I NA Mesecu ti da igraš, čak i tu ću poći ja – glasi stih Partizanove navijačke pesme koja na perfektan način ilustruje njihovu privrženost klubu. Koji su između ostalog pristalice crno-belih još jednom pokazali u Madridu gde su u utorak uveče bodrili svoje ljubimce do brejka nad Realom (87:89) na startu četvrtfinalne serije Evrolige.

КЕВИНЕ, РУКЕ ТИ СЕ ПОЗЛАТИЛЕ: Навијачи Партизана загосподарили улицама Мадрида

FOTO: KK Partizan

Odluka domaćina da uruči tek oko 200 karata za gostujuće navijače nije zadovoljila apetite ”valjkove” publike koja već duže vreme živi u euforiji mogućeg plasmana na fajnal-for. Vođeni isključivo emocijom, a ne razumom, mnoge pristalice kluba iz Humske nisu hajile za novac, vreme, a ni pređene kilometre ne bili bili u prilici da uživo isprate dvomeč sa ”kraljevskim” klubom.

S obzirom da nije bilo direktnog leta iz Beograda, dok su upravi kluba zbog malog kontigenta ulaznica bile vezane ruke za organizovano vođenje navijača, simpatizeri Partizana su u privatnoj režiji pronalazili rute do španske prestonice.

Pojedini su kao i ekipa ”Novosti” preko Tirane i više od četiri sata u vazduhu stizali do odredišta, dok je jednako komplicirano bilo i ljudima iz dijaspore koji su stizali iz Irske, Podgorice, Nemačke…

- Ova sezona ima potencijala da bude istorijska, i zato se uopšte nije postavljalo pitanje da li ćemo da idemo, već samo kako ćemo stići do Madrida – rekao nam je jedan navijač još u avionu.

Nakon što su Obradovićevi momci upisali pobedu u prvom meču, sav trud i potrošnjena sredstva sada izgledaju kao isplativi. Još pre početka utakmice su se okupili u kafićima neposredno blizu ”Vizink centra”, gde su pesmom i pivom najavili trijimf svog tima, da bi po završetku meča, ”žurku” nastavili ispred dvorane gde su čekali igrače da izađu i zajedno sa njima proslave vođstvo u seriji.

- Ma kad bismo se u Beograd vratili sa barem jednom pobedom – bio je najčešći rezon navijača pred početak četvrtfinala, da bi sada prognoze bile još smelije.

- Bravo za ove momke, naše junake! Ma idemo po još jednu pobedu, što da ne. Sa ovim timom i najboljim trenerom ne u Evropi, već u svetu, sve je moguće. Panter je još jednom pokazao zašto je kapiten i između ostalog zbog čega mu je Željko stavio traku. Ma, ruka mu se pozlatila – ushićeno poručuju verne pristalice Partizana čiji broj bi na večerašnjoj utakmici mogao i da se poveća.

BERIĆ, IKODINOVIĆ, ŠKULETIĆ

PODRŠKU crno-belom timu u Madridu su pružile i mnoge poznate ”face”. Uz nekadašnjeg igrača Partizana Miroslava Berića koji je kao stručni konsultant ”Sport kluba” stigao u Madrid, tu su još proslavljeni vaterpolista Danilo Ikoinović, zatim otac Dantea Egzuma, Sesil, bivši fudbaler ”valjka” Petar Škuletić, kao i srpska teniserka i kćerka predsednika KSS, Predraga Danilovića, Olga koja je učestvovala u kvalifikacijama za teniski turnir u Madridu i tako spojila ugodno sa korisnim.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

SFEROPULOS ODUŠEVIO DELIJE: Poslao moćnu poruku, evo o čemu se radi (VIDEO)