PA, GDE STE POŠLI NA ŽOCA... Kako je Željko Obradović sa dva poteza održao čas kolegama i "režirao" neverovatan trijumf Partizana nad Realom

Novosti online

25. 04. 2023. u 23:27

REAL Madrid i Partizan su se u utorak sastali u prvoj utakmici Top 8 faze Evrolige, a epilog je bio koliko nestvaran, toliko i prava "slika i prilika" košarkaškog znanja koji poseduje najtrofejniji evroligaški trener, Željko Obradović.

ПА, ГДЕ СТЕ ПОШЛИ НА ЖОЦА... Како је Жељко Обрадовић са два потеза одржао час колегама и режирао невероватан тријумф Партизана над Реалом

FOTO: Euroleague.tv

Podsetimo, Real Madrid i Partizan su priredili dramu, crno-beli su pobedili košem Kevina Pantera pred zvuk sirene, ali... taj triler je za glavnog junaka imao jednog aktera koji je bio pokraj terena, a ne na njemu.

Pola minuta pre kraja počela da se rešava košarkaška priča koja je privukla ogromnu pažnju srpske i evropske košarkaške javnosti, a tada je na delu moglo da se vidi genijalnost čuvenog "Žoca".

Naime, pre nego što je, pri rezultatu 84:84 Real krenuo po vođstvo, Željko Obradović je upozorio sudije da Džanan Musa, glavni košgeter Madriđana, neobično "voli" da iznudi faul rivala tako što prilikom dalekometnog šuta - ispruži jednu nogu, pa, u kontaktu sa defanzivcem koji ga čuva, ispadne da je baš na toj nozi doživeo prekršaj.

I - desilo se upravo to.

Musa je probao da tako iznudi tri lagana poena, odlaskom na liniju slobodnih bacanja, ali Obradovićeva "smernica" sudijama urodila je plodom i bosanskom reprezentativcu je dosuđen prekršaj u napadu kada se poslužio pomenutim lukavstvom.

Džanan Musa pokušava da isturenom nogom iznudi prekršaj - a sudije na to nisu nasele / FOTO: Euroleague.tv

Umesto da Real povede "na kvarno", sa tri penala, Kevin Panter je na drugoj strani ubacio dva bacanja i Partizan je poveo sa 84:86.

Drami tu, međutim, nije bio kraj - Ledej je na drugoj strani terena napravio petu ličnu grešku, a fauliravši Gabrijela Deka, omogućio je Argentincu da uz dati koš, ubaci i slobodno bacanje, za Realovo preuzimanje vođstva od 87:86.

Obradović je tada iskoristio svoj poslednji adut.

Zatražio je tajmaut i na tabli objasnio igračima da će u preostalu 21,1 sekundu po koš za pobedu ići Kevin Panter.

Željko Obradović "crta" poslednji napad Partizana u Madridu / FOTO: Euroleague.tv

Ali, to pod uslovom da prilikom pik-en-rola, njega preuzme tromiji, viši igrač.

Baš to se i dogodilo.

Sedam sekundi pre kraja, kada je Panter dobio loptu od Lesora koji ju je preneo preko polovine terena, u pik-en-rolu je Partizanovog košgetera preuzeo visoki Jabusele. 

Činio je on defanzivna čuda na ovoj utakmici, blokirao već viđena zakucavanja, ali...

Jabuseleova blokada na utakmici Real Madrid - Partizan u Top 8 Evrolige / FOTO: Euroleague.tv

Znao je Žoc koga šalje po koš za čudo.

Kevin Panter je pogodio preko Jabuseleovih ruku nestvarnu trojku, za trijumf crno-belih usred španske prestonice (VIDEO).

Baš kako je Željko Obradović i nacrtao na svojoj tabli pola minuta ranije, tokom tajmauta.

Trener Partizana Željko Obradović tokom prve utakmice Top 8 Evrolige Real - Partizan / FOTO: Euroleague.tv

Podsetimo, druga utakmica ove četvrtfinane serije koja se igra dok neko ne ostvari tri pobede na programu je u četvrtak od 20.45, ponovo u Madridu.

Bonus video: MADRID U CRNO-BELOM: "Grobari" u velikom broju došli da bodre Partizan u Top 8 Evrolige

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

PRINCEZA PONOVO TRUDNA: Nova prinova u britanskoj kraljevskoj porodici