BORAC SE BRANI OD HELIOSA: Dva koraka od opstanka u ABA ligi

V. P.

24. 04. 2023. u 13:40

DRUGU godinu zaredom, Borac se bori za ostanak u ABA ligi u baražu sa protivnikom iz drugog ranga regionalnog takmičenja. Prošle se odbranio od šampiona ABA 2 Zlatibora, ove se u seriji na dve pobede sastaje sa finalistom plej-ofa Heliosom.

БОРАЦ СЕ БРАНИ ОД ХЕЛИОСА: Два корака од опстанка у АБА лиги

FOTO: ABA liga

Prva utakmica na programu je danas u Čačku (18.00), druga u petak u Domžalama (20.00), eventualna majstorica 2. maja, ponovo na terenu srpskog tima (18.00).

- Helios je ekipa koja je, uz Krku, dominirala drugom ABA ligom - najavljuje seriju trener Borca Dejan Mijatović. - Zasluženo je igrao finale u kom je jedna lopta sve odlučila. Ne bi bilo nezasluženo da je Helios slavio, bio je zaista sjajan. Reč je o odličnom timu, atletski vrlo snažnom, a ima odličnu spoljnu liniju. Igra brzo i odlučno u tranziciji. Prvenstveno nas očekuje rad u odbrani, a što se tiče napada, moramo da budemo veoma disciplinovani, da pametno tražimo tačke gde ćemo ih napadati. Igramo u Čačku, što za nas ima veliki značaj. Veoma smo fokusirani na meč, tokom svih 40 minuta koncentracija mora da bude na visokom nivou.

NESREĆNO ZAVRŠILI U BARAŽU

MLADI bek Borca Đorđe V. Ćurčić, pred najvažnije mečeve u sezoni, ističe:

- Na korak smo do cilja. Pratili smo dešavanja u ABA 2 ligi, Helios je možda na nesrećan način završio u baražu. Reč je o ekipi koja igra odličnu, brzu košarku. Spremamo se za njih najbolje što možemo, znamo šta nas očekuje u najbitnijoj seriji utakmica u ovoj sezoni.

Iako Čačani ulaze u baraž kao favoriti, potrebna je doza opreza u susretima sa timom koji je ligaški deo ABA 2 završio na prvom mestu sa skorom 12-1. Ta pozicija mu je donela organizaciju fajnal-ejta, na kojem je u četvrtfinalu deklasirao Pelister (101:47), u polufinalu rutinski izašao na kraj sa Širokim Brijegom (91:79), dok je u slovenačkom finalnom obračunu poklekao u dramatičnoj završnici meča sa iskusnijom Krkom (82:83).

Nosioci igre Heliosa su veteran regiionalne košarke Blaž Mahkovic, 24-godišnje krilo Oman Urban, tu su i Amerikanci Ostin Luk i Denis Tanstal.

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?