POČINJE CRNO-BELA "OKUPACIJA" MADRIDA: "Imamo velike šanse"

V. P.

23. 04. 2023. u 22:55

NEMA sumnje da Željko Obradović mora da se upinje da smanji euforiju u timu na minimum, pre nego što se njegovi igrači sutra u jutarnjim satima ukrcaju na let za Madrid.

ПОЧИЊЕ ЦРНО-БЕЛА ОКУПАЦИЈА МАДРИДА: Имамо велике шансе

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Posle 13 godina čekanja na plej-of groznicu, navijačima Partizana je dozvoljen upliv u ekstazu pred početak bitke za fajnal-for Evrolige sa velikim Realom.

Prve dve utakmice serije na tri pobede biće odigrane u utorak i četvrtak u madridskom "Vizink centru", obe od 20.45 časova, treća i eventualno četvrta u eruptivnom ambijentu beogradske "Arene", 2. i 4. maja od 20.30.

Da desetostruki šampion Evrope nije nedodirljiv videlo se poslednjeg dana marta, kada su crno-beli pred svojih 20.068 fanatičnih sledbenika održali čas košarke kraljevskom klubu (104:90).

- Mislim da imamo velike šanse - mladalački je naoštren Tristan Vukčević, najmlađi prvotimac Partizana koji je tri godine proveo u sistemu Reala. - Imali su neke povrede, ali to ništa ne znači kada se radi o tako velikom klubu. Ovde smo ih ubedljivo pobedili, moramo da nastavimo da igramo kao u poslednjih 20 utakmica. U tom periodu imali smo 15 pobeda i bili najbolji tim Evrolige.

"BLANKOSI" OSAM OD OSAM

REAL je u ovom veku dobio devet plej-of serija i izgubio šest. Kada se detaljnije zaviri u statistiku, vidi se da je bio mnogo uspešniji kada je imao prednost domaćeg terena.

Zapravo, "blankosi" su dobili svih osam kao tim sa boljim učinkom u ligaškom delu, sa procentom uspešnosti od 79,3 odsto (23-6).

Najtrofejniji trener u istoriji evropske klupske košarke je možda i katalizator optimizma koji provejava među crno-belima. Od početka karijere odigrao je 21 plej-of seriju i slavio 20 puta, sa učinkom od 49 pobeda i 13 poraza (procenat uspešnosti 79 odsto). Pobeđivao je sa šest različitih timova, Partizanom, Huventudom, Realom, Benetonom, Panatinaikosom i Fenerbahčeom.

Otkad su 2005. godine uvedene plej-of serije na tri pobede, deset puta je prokrčio je put do fajnal-fora, po pet sa Panatinaikosom i Fenerbahčeom. Nije uspeo samo 2006, kada je Baskonija zaustavila njegove atinske "zelene".

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

PRINCEZA PONOVO TRUDNA: Nova prinova u britanskoj kraljevskoj porodici