ŠTA BRIGA CRNO-BELE ŠTA ŽELE HRVATI? Partizan gazi ABA ligom, na korak od prvog mesta pred plej-of

Novosti online

17. 04. 2023. u 19:44

KOŠARKAŠKI klub Partizan je nastavio sa pobedama.

ШТА БРИГА ЦРНО-БЕЛЕ ШТА ЖЕЛЕ ХРВАТИ? Партизан гази АБА лигом, на корак од првог места пред плеј-оф

Photo: KK Zadar/Sime Zelic

U meču poslednjeg kola ABA lige (posle kog će se i narednih dana još igrati, zbog nekih ranije odloženih duela), crno-beli su kao gosti savladali Zadar rezultatom 78:88.


Tako su pred svoju završnu utakmicu uvodnog dela šampionata došli na korak od obezbeđivanja da kao lideri tabele uđu u doigravanje, a time i steknu prednost domaćeg terena u plej-ofu.


Prvi je bio tim Željko Obradovća pred ovaj meč, prvi i ostao, sada sa učinkom 23-2, te je drugoplaisiranoj Crvenoj zvezdi ostala samo teoretska šansa da prestigne "večitog rivala": branilac titule mora da pobedi u svoja tri preostala takmičarska nastupa (protiv Splita ovog ponedeljka, pa u gostima Mornaru i Cedeviti), a da Partizan izgubi od Budućnosti u Podgorici za četiri dana, ne bi li došlo do smene na vrhu.


Crno-beli su jubilarnu, 15. u nizu ABA pobedu (poslednji put su u regionalnom takmičenju izgubili od Cedevita Olmpije, 11. decemrba) ostvarili uz najpre veoma odgovoran pristup obavezama u Hrvatskoj, a potom pad koji na kraju nije skupo koštao.


Nijednom nisu igrači beogradskog kluba dozvolili domaćinu da povede, iako je Zadru ovaj meč bio izuzetno bitan za eventualno učešće u plej-ofu. Zapravo, bio mu je "biti ili ne biti", kako ne bi zavisio od rezultata drugih ekipa.

Ali, želje domaćina nisu bile važne Partizanu, koji je gledao svoja posla i, svojim stilom igre, gospodario terenom od samog početka, te je već početkom druge deonice poveo sa 15 poena razlike (15:30).

Detalj sa utakmice ABA lige Zadar - KK Partizan / Photo: KK Zadar/Sime Zelic

Narastalo je to i do +19 pred odlazak na veliki predah, padalo na 12 razlike usled ranog naleta Zadrana u trećoj deonici, ali četa trenera Obradovića nije se tada opuštala. Vratila se na pomenutu prednost, činilo se da će to biti i dovoljno za baš mirnu završnicu, ali...

Velika želja domaće ekipe, velika i važnost ovog duela za nju, iznedrila je i ogromnu borbenost, koja je dovela do čak 15 skokova više od Partizana posle tri odigrane četvretine. A upravo u završnici treće, usled serije loših poteza gostiju, pa i promašenih zakucavanja u kontranapadu, Zadar je prišao na samo sedam razlike.

Razbudilo je to publiku, iznerviralo Željka Obradovića...

Željko Obradović na utakmici Zadar - KK Partizan u ABA ligi / Photo: KK Zadar/Sime Zelic

... ali, Partizan nije tonuo dublje.

Da, kikseva je i dalje bilo, no i junaka. Džejms Naneli je svakako bio jedan od njih, jer je  poslednjoj deonici ubacio tri trojke, od toga dve u 37. minutu.

Kada je poslednju ubacio pogotkom od tablu za nedostižnih +14, uhvatio se za glavu i tako imitirao domaću publiku, koja je shvatila da od čuda protiv lidera ABA lige ipak neće biti ništa.

Zadar - Partizan 78:88 (15:24, 15:25, 25:15, 23:24)

Zadar: Dejvis 22, Klarica, Sikirć 2, Žganec 2, Čampara, Matulina nije igrao, Lakić 13, Drežnjak 13, Božić 13, Ramljak 11, Šantić 2

Partizan: Vukčević 1, Ledej 7, Avramović 3, Panter 15, Samilagić 3, Papapetru 3, Egzum 13, Naneli 18, Lesor 13, Trfunović 12, Anđušić nije igrao, Madar

Tabela ABA lige

Foto: Flashscore

BONUS VIDEO: Nikola Jokić i govor saigračima iz reprezentacije Srbije koji će se pamtiti

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (2)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?