GLEDAJ SEBE, A NE RASPORED: Partizan u Milanu izgubio formulu svoje košarke

V. P.

11. 03. 2023. u 13:04

ISTA meta, isto odstojanje. Košarkaši Partizana doneli su sa italijanske mini-turneje jednu pobedu iz dve utakmice, što je bio zahtevani minimum za ostanak na koliko-toliko pouzdanom kursu plovidbe ka evroligaškoj plej-of luci.

ГЛЕДАЈ СЕБЕ, А НЕ РАСПОРЕД: Партизан у Милану изгубио формулу своје кошарке

Evroliga

Da u Milanu nisu odigrali poenterski drugu najlošiju utakmicu u sezoni (62), u poslednjih šest mečeva ligaškog dela imali bi mirno more na putu ka društvu najboljih osam timova. Ovako, navigacija i dalje pokazuje tri pobedničke tačke kao pravac ka top 8 zoni.

Navijači su već štiklirali trijumf nad Panatinaikosom u poslednjem kolu i uveliko su u potrazi za još dve. Nadaju se jednoj na gostovanju ranjenom Efesu naredne nedelje, mada je lav sateran u ćošak najopasniji. Nadaju se i bar jednom velikom skalpu u tri vezana meča na domaćem terenu sa Olimpijakosom, Barselonom i Realom, što apsolutno nije nerealno.

Crno-beli su pokazali da su u svojoj kući imaju znatno oštrije zube nego u tuđem dvorištu, dok je dosadašnji deo Evrolige relativizovao pojam favorita. Vodeći trio je u više navrata pokazao da ima slabosti, samo je potrebno pronaći pravi način za njihovu eksploataciju. U milanskom "Mediolanum forumu" dobili su lekciju koji način je potpuno pogrešan.

Izgubili su 18 lopti, što inače nije bila bolna tačka u dosadašnjem delu sezone. Alarm bi trebalo da uključi podatak da su ostvarili preskromnih osam asistencija i time timsku igru spustili ispod najnižih kriterijuma. Armani je uspeo da dinamičnu igru Partizana pretvori u gledanje usporenog snimka i oduzme ekipi Željka Obradovića glavnu napadačku polugu.

Probni test pre gostovanja Efesu imaće u jadranskom večitom derbiju sa Crvenom zvezdom, u ponedeljak pred krcatim crno-belim tribinama "Arene" (20.30). Utakmica u kojoj je na talonu prvo mesto u ABA ligi savršena je simulacija onih koje čekaju crno-bele do kraja ligaškog dela elitnog takmičenja. Od rasporeda i papirnatog rejtinga protivnika, neuporedivo je bitnije da crno-beli ne zametnu formulu košarke koja ih je dovela tako blizu plej-of nastupa u prvoj sezoni nakon osam godina van evroligaške mape.

RASPORED

16. MART: Efes - Partizan

24. MART: Partizan - Olimpijakos

28. MART: Partizan - Barselona

31. MART: Partizan - Real Madrid

7. APRIL: Monako - Partizan

14. APRIL: Partizan - Panatinaikos

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

KAKVA BOMBA: Mitrovića po svaku cenu žele u Premijer ligi?