OVO JE NEPRIHVATLJIVO: Treneri Evrolige stali u odbranu Ergina Atamana

V. P.

10. 03. 2023. u 12:52

UDRUŽENjE trenera Evrolige stalo je u odbranu svog člana Ergina Atamana, koji je u meču sa Crvenom zvezdom bio meta uvredljivog skandiranja navijača.

ОВО ЈЕ НЕПРИХВАТЉИВО: Тренери Евролиге стали у одбрану Ергина Атамана

FOTO: FIBA.Basketball

U saopštenju se osuđuju uvrede upućene treneru Efesa i svim drugim akterima utakmice, uključujući igrače, sudije, pa čak i organizaciju Evrolige.

- Bord trenera Evrolige razume da navijači širom kontinenta čine naš sport jedinstvenim. Međutim, svi akteri košarkaške utakmice, uključujući i navijače, takođe moraju da shvate da je u današnje vreme poštovanje prema svima koji su uključeni u igru više nego ključno. Uvredljive uvrede bilo koje vrste ne spadaju u sport. Ono što se desilo u Beogradu našem članu Erginu Atamanu, i ostalim članovima u drugim arenama, trebalo bi da bude neprihvatljivo po bilo kom standardu. Takođe nije prihvatljivo čuti psovke na račun sudija u Kaunasu ili rukovodstva Evrolige u više arena. Ovo je čvrst stav koji odražava stavove svih članova i odnosi se na sve koji su deo igre, uključujući igrače, sudije, pa čak i samu ligu. Potpuno smo svesni mentaliteta i sportske kulture koji su decenijama smatrali takvo ponašanje navijača prihvatljivim i snažno osećamo da je vreme za promene.

Ataman je posle meča sa Zvezdom ponašanje navijača nazvao sramotom za sport i Evroligu, usledila je reakcija rukovodstva crveno-belih, koji su podsetili na njegove krajnje neprimerene stavove kao trenera Galatasaraja nakon ubistva Marka Ivkovića u Istanbulu. 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

TURIZAM KAO FAKTOR MIRA: Obrazovno i duhovno iskustvo koje širi um