DRAMA U BORBI ZA VRH ABA LIGE: Derbi postao "Dan D"

V. P.

06. 03. 2023. u 22:22

ŠOKANTAN poraz Crvene zvezde od Cibone uneo je dodatnu dozu dramatike u borbu večitih rivala za prvo mesto u ligaškom delu ABA lige, i to upravo pred derbi u narednom kolu, 13. marta u "Areni" pred navijačima crno-belih (20.30).

ДРАМА У БОРБИ ЗА ВРХ АБА ЛИГЕ: Дерби постао Дан Д

Foto: M. Vukadinović

Pre nego što su u "Draženovom domu" poklekli drugi put ove jadranske sezone, crveno-beli su pred sobom imali čistinu na putu ka najboljoj startnoj poziciji u plej-ofu. Za prednost u međusobnim susretima sa Partizanom bio im je dovoljan i poraz u derbiju do 16 razlike, budući da su prvi na regionalnom borilištu dobili sa ubedljivih 90:74. Sada im je neophodna pobeda da bi je sačuvali i ostali na kursu ka "broju 1".

Otkad je ABA liga prešla sa fajnal-fora na plej-of sistem, pet puta u sedam sezona šampionsku titulu osvajao je tim sa utakmicom više na domaćem terenu. U svih pet slučajeva, to je bila Zvezda. Crveno-beli su u sezoni 2015/2016. uspeli da prevaziđu taj hendikep u finalnoj seriji protiv Budućnosti, koja im se revanširala dve godine kasnije.

Ishod derbija daće vetar u leđa jednom od "večitih" u preostalom delu trke. Utisak je da Zvezda ima nešto lakši raspored i da će najozbiljniji test imati na gostovanju Cedevita Olimpiji u meču koji je trebalo da bude odigran u prvom delu sezone, ali je odložen zbog korone na zahtev slovenačkog kluba. Termin te utakmice još nije poznat, zna se samo da pravo nastupa neće imati Luka Vildoza i Fakundo Kampaco, koji u vreme izvornog termina nisu bili registrovani. To pravilo ne važi za trenere, tako da će Duško Ivanović voditi ekipu u Ljubljani.

CRVENA ZVEZDA

Partizan - Crvena zvezda

Crvena zvezda - S. centar

Mornar - Crvena zvezda

Mega - Crvena zvezda

Borac - Crvena zvezda

Crvena zvezda - Split

*C. Olimpija - C. zvezda

PARTIZAN

Partizan - Crvena zvezda

Budućnost - Partizan

Partizan - C. Olimpija

FMP - Partizan

Partizan - Igokea

Zadar - Partizan

BONUS VIDEO: Atmosfera sa večitog derbija u Kupu Radivoja Koraća

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

TURIZAM KAO FAKTOR MIRA: Obrazovno i duhovno iskustvo koje širi um