BOGDANOVIĆ POMAŽE TURSKOJ: Srpski NBA as ne sedi skrštenih ruku

Novosti online

10. 02. 2023. u 09:04 >> 09:02

BOGDAN Bogdanović, reprezentativac Srbije u košarci, prvo se oglasio, a potom odlučio da pomogne narodu Turske. Zemlju u kojoj je igrao pre odlaska u NBA ligu pogodili su razorni zemljotresi, a Srbin je odlučio da ne sedi skrštenih ruku.

БОГДАНОВИЋ ПОМАЖЕ ТУРСКОЈ: Српски НБА ас не седи скрштених руку

FOTO: AP

Bogdanović je emotivno veoma vezan za Tursku, jer je u njoj igrao po odlasku iz KK Partizan. U Fenerbahčeu je bio od 2014. do 2017. (kada se preselio u Sakramento kingse, a iz njih 2020. u Atlantu).

Tokom boravka u "Feneru", Srbin je postao ljubimac navijača čuvenog kluba, a i ne čudi - u prvoj sezoni je (drugi put u karijeri) dobio priznanje za "Evroliginu zvezdu u usponu", u drugoj je bio MVP kupa i osvajač prvenstva, a u trećoj je osvojio Evroligu, a i šampionat Turske, u kome je bio MVP finalne serije protiv Bešiktaša. 

Tamo je izgradio brojna prijateljstva i još brojnija poznanstva, pa i ne čudi što se, kada je video vesti iz pomenute zemlje, oglasio na društvenim mrežama.

Takođe, Bogdanović je odlučio da narodu turske pomogne. Naime, on je donirao potpisani dres Atlanta hoksa koji je poslao na humanitarnu aukciju.

U Turskoj je objavljena sedmodnevna nacionalna žalost, a lokalni seizmološki zavod je upozorio na moguće nove potrese (preko 50 manjih od dva najjača već su se desili tokom ovog dana), usled novih pokreta ivica tektonskih ploča.

Tektonske ploče - Turska

Turska je seizmički aktivna oblast unutar kompleksne zone sudara između Evroazijske tektonske ploče i Afričke i Arapske ploče. Veći deo turske teritorije leži na Anadolskoj ploči, manjoj po veličini, a omeđenoj dvema velikim zonama raseda, Severnoanadolskim rasedom i Istočnoanadolskim rasedom, na kome se i desila pomenuta seizmička aktivnost koja je dovela do ovih katastrofalnih posledica (epicentar je bio najbliže gradu Kahramanmaraš).

Tektonske ploče u Turskoj / Wikipedia / Mikenorton

Zapadni deo zemlje takođe je zahvaćen zonom veće tektonske aktivnosti u Egejskom moru izazvanom pomeranjem tzv. Helenskog luka ka jugu. Najistočniji deo Turske leži na zapadnom kraju "Zagrosovog nabora" i potisnog pojasa, kojim dominira tektonski potisak, što takođe može da izazove zemljotrese ozbiljnije jačine.

Bonus video: KATASTROFA UŽIVO - Zgrade u Elbistanu se ruše tokom izveštavanja reportera lokalne televizije

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPROBAJTE IKEA KREATIV: Uz pomoć veštačke inteligencije i 3D tehnologije kreirajte svoj idealni životni prostor