SKROZ SU SE ZBUNILI: Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

Novosti online

09. 11. 2022. u 20:59

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to naziva Rusija, i dalje spada u one vesti koje se s posebnom pažnjom prate širom sveta, a među njima se izdvajaju i neki sportski segmenti, najviše zbog sankcija ruskim i beloruskim sportistima. Ali dosad je bilo nezabeleženo da se zbog Rusije - u jednoj sasvim drugoj zemlji uvede sankcija sopstvenom reprezentativcu. I to se desilo, ali... oni koji su sami sebe kaznili, kao da se dvoume da li da to baš i sprovedu u delo.

СКРОЗ СУ СЕ ЗБУНИЛИ: Ова земља је повукла најлуђи потез од увођења санкција Русима

Foto: AP

Podsetimo, od početka pomenute vojne intervencije Rusije, zapadne države se prosto utrkuju ko će i kako kazniti i pomenutu državu, ali i Belorusiju koja joj pomaže, a kako sport nije izuzet od sankcija, i tu postoji trka - ko će više, a ko na originalniji način da izrekne neku kaznu.


Međutim, najoriginalniju su izveli Francuzi, koji su rešili da svog košarkaškog asa Tomu Ertela doživotno isključe iz reprezentacije jer je prešao u ruski klub Zenit. 

Doživotno izbacivanje iz državnog tima jednog istinskog košarkaškog asa je, zaista, nešto dosad nezabeleženo otkako je ruska vojska ušla u Ukrajinu početkom 2022. Ertel je sa Francuskom bio evropski prvak 2013, bio je finalista ovogodišnjeg Evrobasketa, osvojio je i srebro na Olimpijskim igrama u Tokiju 2021, bronzu na Mundobasketu 2014...

Međutim, uradio je nešto "nedopustivo" i - kazna je izrečena. Tako je bar glasila vest koju je emitovao ugledni francuski list "Ekip", posle razgovora novinara sa predsednikom tamošnjeg Košarkaškog saveza Žan-Pjerom Sijutom:

- Što se Tome tiče, on nije ispunio svoje obaveze. U košarkaškoj reprezentaciji Francuske njega više nikada neće biti. I, to je konačna odluka - rekao je Sijuta.

Međutim, kako je u prethodnih sedam dana stiglo mnogo reakcija iz zemlje i sveta na ovu odluku, a većina ih je bila ne baš povoljna po KS Francuske, tamo kao da su "promenili ploču". O tome svedoči današnja izajva, takođe za "Ekip", Borisa Dijaa, donedavnog reprezentativca "trikolora", a sada generalnog menadžera te selekcije:

- Mi možemo da pričamo samo o onome što se sada dešava. Odluke o onome što će biti tek treba da budu donete u budućnosti. Što se Ertala tiče, on nije isključen iz reprezentacije, ali se, prosto, u njoj ne nalazi - rekao je Dijao i ostavio čitaocima "Ekipa" da protumače šta to Francuzi zapravo rade sa svojim asom.

Toma Ertel / Foto Profimedija

Originalan odgovor Tome Ertela


Novi plejmejker Zenita iz Sankt Peterburga ne obraća pažnju na brojne kritike što je odlučio da karijeru nastavi u Rusiji.

Nakon što je na Evrobasketu bio deo reprezentacije Francuske, potpisavši prethodno ugovor po kom "neće igrati za klubove iz Rusije i Belorusije", "promenio je ploču": iskusni 33-godišnji plejmejker je samo nekoliko dana po završetku Evrobasketa odlučio da potpiše ugovor sa Zenitom na 1+1 sezonu.

Kako je trpeo brojne kritike na svoj račun zbog ove odluke, Ertel se onda oglasio na Instagramu.

- Samo za vašu informaciju, svim ljudima koji mi pišu poruke ili komentare, kritikujući me zbog moje odluke da dođem u Rusiju, ili zbog moje odluke uopšteno. Molim vas da znate da mi se kompletno je*e, zato prestanite da trošite vaše vreme. I molim vas, iznad svega, nađite sebi život! Hvala svima unapred - napisao je Ertel na svom Instagram nalogu.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (1)

PRINCEZA PONOVO TRUDNA: Nova prinova u britanskoj kraljevskoj porodici