STRAŠNA BORBA ZA TITULU U PREMIJER LIGI! Arsenal i Liverpul odigrali derbi o kome će se pričati! (FOTO/VIDEO)

Novosti online

27. 10. 2024. u 19:29

Nakon samo dve pobede u poslednja četiri prvenstvena meča, a neposredno posle šok-poraza od osrednjeg Bornmuta (0:2), Arsenal je ugostio takmaca u borbi za premijerligašku titulu - ekipu Liverpula. I, dobrim delom meča "tobdžije" su vodile, ali su na kraju Crveni imali više razloga za zadovoljstvo: rezultat velikog derbija 9. kola Premijer lige glasio je 2:2.

СТРАШНА БОРБА ЗА ТИТУЛУ У ПРЕМИЈЕР ЛИГИ! Арсенал и Ливерпул одиграли дерби о коме ће се причати! (ФОТО/ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Goleadu u prvom poluvremenu otvorio je najproduktivniji igrač "tobdžija".

Naime, na dugo dodavanje Bena Vajta, Arsenalov Bukajo Saka je reagovao izvrsno - pobegavši čuvaru, a posle driblinga i efektno poslao loptu u gornji ugao gola Liverpula (VIDEO).

ŽELIŠ DA ODIGRAŠ TIKET BESPLATNO?
PREUZMI ODMAH BONUS BEZ USLOVA

Bukajo Saka slavi gol koji je za Arsenal dao protiv Liverpula u meču Premijer lige / FOTO: Tanjug/AP

Međutim, kao što je devet minuta prošlo od početka meča do tog momenta, tako je samo devet minuta trebalo Crvenima da izjednače.

Udarac je Liverpul uzvratio kada je posle kornera s leve strane Luis Diaz glavom kod bliže stative poslao loptu u sredinu peterca, a odande Virdžil van Dajk postigao gol za 1:1 (VIDEO).

ŽELIŠ DA ODIGRAŠ TIKET BESPLATNO?
PREUZMI ODMAH BONUS BEZ USLOVA

Na veliki predah otišlo se, ipak, sa prednošću domaćih.

Igrao se 43. minut kada je Deklan Rajs izveo slobodan udarac sa desne strane, a posle lukave kretnje igrača londonske ekipe - Mikel Merino je matirao golmana Liverpula Kelehera (VIDEO).

Sve do 81. minuta taj rezultat, 2:1, bio je na snazi, iako je Arsenal skroz prepustio inicijativu rivalu (mada, doživeo je do tog trenutka samo jedan šut otkako je počelo poluvreme).

A onda se desio kobni kiks "tobdžija".

Loše završena brza akcija, u koju su krenuli i pojedini defanzivni igrači ekipe Mikala Artete, doveo je do toga da Liverpul hitro krene u kontranapad. I, uočivši slabost u levom delu odbrane ekipe Arnea Slota, Crveni su baš tuda i prošli.

Na kraju, Nunjez je "poslužio" Mohameda Salaha, a ovaj u kontri postiao gol (VIDEO) za konačnih 2:2.

Tabela Premijer lige

Na prvo mestu posle devet kola je Mančester siti sa 23 boda, a Liverpul sada ima 22.

Arsenal je treći, ostavši na 18, koliko ima i Aston Vila posle remija sa Bornumutom koji je "vezao" i drugi neočekivani uspeh (nakon što je sezonu počeo sa dve pobede, dva remija i tri poraza). Iza ekipe iz Birmnegama su Čelsi (17 bodova), Brajton i Notingem (po 16) i ostatak konkurencije.

Bonus video: Novo u Zemunelu - Partizanovo brdo za trčanje

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEVEROVATAN POPUST JOŠ SAMO PAR DANA! Ne propustite priliku za veliku uštedu