BORA CVETKOVIĆ ZA "NOVOSTI": Zvezdi potrebna sveža krv, bolje gurati mlade igrače

Z. Ćorović

24. 10. 2024. u 15:55

NEMOĆ i fudbalska patnja u nastavcima. Posle Intera, i Monako je "pojeo" Crvenu zvezdu u Ligi šampiona (1:5), prelako primljena "petica" je dodatno zagorčala život navijačima crveno-belih, kao i njenim bivšim asovima.

БОРА ЦВЕТКОВИЋ ЗА НОВОСТИ: Звезди потребна свежа крв, боље гурати младе играче

FOTO: Tanjug/AP

Borislav Bora Cvetković (62), koji je nekada kao od šale pretrčavao bekove madridskog Reala, ne može da se pomiri sa tim da su rivali toliko brži, jači, nadmoćniji.

- Nije mi jasno što je tolika razlika, iako se jasno videlo na terenu da su igrači Monaka brži, jači, motivisaniji - bez dlake na jeziku priča Cvetković za "Novosti". - Zasmetalo mi je što nemamo igru, bez pravog pasa, mašte. Opasni smo samo ako neko individualno iskoči, kao tim delujemo jako loše. I sve one greške koje su napravljene kod primljenih golova, to nisam dugo video. U našem prvenstvu se to ne primećuje, jer Zvezda je toliko moćna i greške se ne vide. U Srbiji može da igra peške. Međutim, protiv snažnih ekipa u Ligi šampiona smo stalno u problemu. Na kraju, dobro je rekao i naš trener Vladan Milojević da je Monako Formula jedan u odnosu na Zvezdu.

ŽELIŠ DA ODIGRAŠ TIKET BESPLATNO?
PREUZMI ODMAH BONUS BEZ USLOVA

Bora je razočaran pojačanjima i strancima koji su dovedeni, uglavnom za velike pare, da podignu kvalitet baš u elitnom takmičenju.

- Nisu se pokazali, slabo se snalaze. Nisam ni znao da Rade Krunić igra, a igrao je tako kao da je završio karijeru, da je u penziji. Nemam ništa protiv njega, bio je odličan igrač, nije slučajno dugo nosio dres Milana. Ali, protiv Monaka nije mogao ni da primi loptu, da se okrene sa njom, jer su rivali hitriji, jači, spremniji. Daleko je od nivoa Lige šampiona i Katai, dosta stranaca deluje istrošeno. Zvezdi treba sveža krv, da još više forsira mlade igrače iz svoje škole poput Maksimovića, Mimovića... Njih treba više gurati, kao i Đigu. Izgubićemo i sa njima, ali bar imaš nadu da ćeš dobiti prave igrače na koje bi moralo da se računa na duže staze.

ŽELIŠ DA ODIGRAŠ TIKET BESPLATNO?
PREUZMI ODMAH BONUS BEZ USLOVA

Borislav Cvetković/FOTO: N. Skenderija

"Lane sa Korane" nekada je bio pravo tane u onoj velikoj i snažnoj jugoslovenskoj Ligi. Uveren je da kod nas i dalje ima brzih igrača, samo ih treba pravilno usmeravati.

- Nemoguće je da nema hitrih igrača po fudbalskim školama, u Kruševcu, Kragujevcu i drugim gradovima. Mnogo je veći problem što nemamo plan i program ni u klubovima ni u Savezu. Od najmlađih do najstarijih. Svako radi po svom. Podbacila je struka, pošto sam trener polazim od sebe. Nemamo ni pravu bazu, problemi su isti i vrtimo se u krug. Najviše me plaši što nemamo budućnost, jer ne znam kako ćemo kada ode ova generacija na čelu sa Aleksandrom Mitrovićem. Ni sada ni smo za velika takmičenja, ponekad pobedimo u nekoj važnoj utakmici i posle sve po starom. Tako je i sa klubovima, kao i sa reprezentacijom - zaključuje Cvetković, koji je 11 puta nastupao za našu najbolju selekciju.

 

Ne znači ni pobeda nad Barsom

ZVEZDA posle tri poraza u sledećem kolu LŠ dočekuje Barselonu, 6. novembra.

- Čak i ako dobijemo Barsu, bićemo sedam dana srećni i zadovoljni, ali to je kratkog daha, jer ostajemo sa istim problemima. Prave plodove dobijate samo posle dobrog rada u kontinuitetu - kaže Cvetković.

Partizan da se oporavi

KAO bivši napadač Crvene zvezde, Cvetković nije od onih što priželjkuju da "komšiji crkne krava".

- Nije dobro za srpski fudbal što Partizan u svojoj istoriji nikad nije bio gori. Nekada smo u derbiju imali deset reprezentativaca na terenu koji su igrali i još četiri-pet potencijalnih. Sada jedva jedan-dva, i to više služe kao ukras - kaže nekadašnji as.

BONUS VIDEO:

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BIO JE PRVA HIV POZITIVNA OSOBA U JUGOSLAVIJI: Član grupe EKV je prema rečima svojih prijatelja živeo i umro kao anđeo