BOJKOT, ŠTA JE TO!? Navijači Partizana se vraćaju na stadion

Tanjug

22. 10. 2024. u 13:20

Navijači Partizana sa južne tribine "Grobari Jug" prekinuli su danas bojkot utakmica fudbalskog kluba na stadionu u Humskoj, nakon ispunjenja svih zahteva i odlaska uprave.

БОЈКОТ, ШТА ЈЕ ТО!? Навијачи Партизана се враћају на стадион

Foto: Katarina Mihajlović

"Više od 25 godina sa tribina Partizanovog stadiona se čuje 'Uprava napolje'. Tu dugu i iscrpljujuću borbu za slobodan Partizan vodile su generacije navijača, ali ovoj generaciji je dopalo da se suoči sa najgorom vrstom okupacije od njegovog osnivanja. Iako su jedni vrteli glavom u neverici, drugi odustali, a treći pokazivali otvoreno nepoverenje, Južna tribina je, uz ogromne žrtve, ostala dosledna u ovoj borbi, sa verom i odlučnošću da je moguća potpuna pobeda", navodi se u saopštenju navijačke grupe "Grobari Jug".

Uprava fudbalskog kluba Partizan na čelu sa Miloradom Vučelićem i Milošom Vazurom napustila je Humsku posle sednice Skupštine kluba održane u ponedeljak.

ŽELIŠ DA ODIGRAŠ TIKET BESPLATNO?
PREUZMI ODMAH BONUS BEZ USLOVA

"U ovim izuzetno teškim okolnostima po navijače Partizana, tribina je trpela sve i svašta, ali smo uspeli da zbijemo redove. Uprkos početnom nepoverenju šire grobarske populacije, svojim potezima trudili smo se da vratimo poverenje i zapalimo iskru u svima kojima je crno-bela boja u srcu. Uz konstantnu represiju i hapšenja, odupiranje nebrojenim pokušajima potkupljivanja, ponuda za kompromise i sukobe sa potplaćenim frakcijama - našu borbu smo bili primorani da prenesemo i na ulice", dodaje se u saopštenju.

Navijači su naveli da su Apel za spas Partizana, protesti, skupovi i bojkot utakmica u Humskoj pokrenuli promene.

ŽELIŠ DA ODIGRAŠ TIKET BESPLATNO?
PREUZMI ODMAH BONUS BEZ USLOVA

"Taj plamen otpora i vera da je naša borba ispravna i da su promene moguće, na kraju se razbuktala kao pravi oganj i pokazala da baklju slobode koja krasi Partizanov grb ova generacija navijača s Južne tribine nosi sa punim pravom. Ovo je naša pobeda. Ali ne samo nas sa tribine, već svakog ko se ovoj borbi pridružio, jer bez jedinstva ne bismo uspeli", navodi se.

Navijači Partizana naveli su da se pokazalo da je "ideja partizanštine i dalje izuzetno jaka i da nema prepreka koje se ne mogu savladati" i istakli da se borba tu ne zaustavlja jer treba pokazati jedinstvo i snagu za suštinske promene u klubu.

Partizanom sada upravlja Privremeni organ na čelu sa Rasimom Ljajićem, uz koga će biti i bivši fudbaleri Predrag Mijatović i Danko Lazović.

Navijači su naveli da nova uprava neće imati lak posao jer se suočava sa izuzetno teškom situacijom, ali da ima jasan primer kako ne treba da se radi.

"Na primeru drugih klubova se vidi da bez navijača, bez vraćanja kluba onima od kojih je otet – nema dugoročnog rešenja. U tribini će imati iskrenog partnera na putu podizanja kluba iz pepela, ali i ljutog protivnika ukoliko bilo ko pomisli da ponovo otuđi klub od svojih navijača", dodaje se.

Navijači su pozvali sve "grobare" da se vrate na utakmice i podrže Partizan.

"Prva i osnovna tačka za prekid bojkota bila je podnošenje ostavki kompletne vodeće garniture, uključujući i raspuštanje Skupštine. Sada, kada su ti zahtevi ispunjeni, vreme je da se vratimo svojoj kući, na svoju tribinu i da otvorimo novo, svetlije poglavlje u istoriji kluba. Jer, posle kiše uvek dođe sunce, a ono je najlepše iznad Humske ulice. Ogrejaće, obasjaće", navodi se u saopštenju.

Bonus video: Crno-bela simfonija - predstavljanje igrača KK Partizan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

STAVILI SU MU HOLTER NA SRCE: Oglasila se Verica Rakočević nakon što je njen suprug završio u bolnici (FOTO)