NIKO NIKAD KAO MITAR: Prvi strelac u istoriji "orlova" ne prestaje da dokazuje kakva je klasa

N. Iljukić

15. 10. 2024. u 15:03

IGRAO se 61. minut utakmice na onoj kaljuzi u Leskovcu, na kojoj je fudbalska reprezentacija Srbije dočekala Švajcarsku na meču 3. kola Lige nacija. Potrčao je Aleksandar Mitrović po jednu brzu i naizgled izgubljenu loptu ka levoj aut liniji pored koje je stajao i selektor Dragan Stojković.

НИКО НИКАД КАО МИТАР: Први стрелац у историји орлова не престаје да доказује каква је класа

FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Ne zna se sa sigurnošću da li je Piksi već bio digao ruke od te lopte u tom trenutku, ali je sasvim sigurno da je Mitrović do nje doleteo kao "leptirić", kao da je u njega ušao duh klupskog saigrača iz Hilala i iz najboljih dana karijere, brazilca Nejmara... Stigao je pomenutu loptu u pomenutom 61. minutu, izbacio iz igre dvojicu, trojicu, četvoricu igrača Švajcarske i dao jedan od najlepših golova u svojoj karijeri.

*ADMIRAL BET VAM POKLANjA*
--> BONUS KAKAV STE ŽELELI <--

Prema njegovom priznanju, ipak je najlepši onaj koji je postigao u martu 2021. godine, na startu kvalifikacija za Mundijal u Kataru dao dva Republici Irskoj, a posebno onaj lob preko golmana Traversa. Ovom utakmicom, ovim fenomenalnim golom je Mitrović samo još jednom potvrdio da je klasa, a ta tri boda su bili prvi koraci na putu "orlova" ka drugom uzastopnom Svetskom prvenstvu.

- Mislim da mi je ovo najlepši gol u karijeri. Uglavnom dajem golove iz kaznenog prostora, a ovo je bilo van šesnaesterca za promenu. Odreagovao sam instiktivno, napravio kretnju i znao sam da će Tadić da me vidi. Krenuo je golman da se vraća, probao sam lob, rizikovao i isplitalo s - pričao je tog marta, pre tri godine Aleksandar Mitrović.

*ADMIRAL BET VAM POKLANjA*
--> BONUS KAKAV STE ŽELELI <--

Tri i po godine kasnije isti akter, isti fudbalski junak nacije je napravi novo fudbalsko remek delo u Leskovcu protiv Švajcaraca i postigao svoj 59. gol u dresu Srbije, na svom 95. nastupu za "orlove". I opet je dokazao da je klasa i to kakva klasa...

Fudbalska javnost u Srbiji, sklona karakteru takozvanog "kratkog fitilja", ali nažalost i nedostatku kulture sećanja je istog tog Aleksandra Mitrovića stavljala na stub srama kada je selektoru Stojkoviću otkazao dolazak na prozivku u Staru Pazovu pre uvodne mečeve Lige nacija sa Španijom u Beogradu i Danskom u Kopenhagenu. Ulje na navijačku strast i vatru dodatno su dolili kadrovi iz Rijada gde se pojavio na treninzima Hilala i tih dana igrao mečeve za svoj klub. Svi su se pitali: kako i zašto?

Pita li se iko danas, posle utakmica sa Švajcarskom u Leskovcu i (večeras) Španijom u Kordobi, kako je bilo Aleksandru Mitroviću dok je čitao tekstove u raznim medijima (svaka čast izuzecima) i komentare na te tekstove?

- Svestan sam ko sam i gde sam. Svestan sam takođe šta je sve neko u Srbiji spreman da u medijima uradi samo za jedan "klik" - pogodio je Mitrović direktno u metu, u suštinu današnjeg problema koji mori normalne sportiste i normalne medije.

A ima ih još!

Brojke za istoriju

ALEKSANDAR Mitrović je u Leskovcu protiv Švajcarske odigrao 95. utakmicu i postigao 59. gol za Srbiju i odavno je rekorder svih vremena na večnoj listi strelaca svih naših reprezentacija. On krupnim koracima korača i ka rekordu Dušana Tadića koji je 111 puta nastupao za Srbiju (dao 23 gola).

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JEDNA OD TEMA DANA U RUSIJI: Ruski mediji o utakmici u Leskovcu i predsedniku Vučiću (FOTO)