ŠTA TI JE FUDBAL, ŠTA TI JE ŽIVOT! Dušan Vlahović od izgnanika do heroja brže od Juseina Bolta

Novosti online

03. 10. 2024. u 09:44

Preporođeni Juventus je obeležio drugo kolo Lige šampiona svojom herojskom partijom u Lajpcigu, gde je sa igračem manje stigao od 1:2 do 3:2, uz dva gola Dušana Vlahovića, dok je konačan rezultat postavio Konseisao posle majstorskog driblinga.

ШТА ТИ ЈЕ ФУДБАЛ, ШТА ТИ ЈЕ ЖИВОТ! Душан Влаховић од изгнаника до хероја брже од Јусеина Болта

Foto: AP

Brojne su reakcije posle ove utakmice koja će se dugo pamtiti među navijačima Juventusa, a svoj komentar dao je i legendarni as Juventusa i italijanskog fudbala Alesandro del Pjero. On je posebno pohvalio Vlahovića, i to ne samo zbog igre i golova na ''Red bul areni''.

- Bio je savršen, čak i u izjavi posle meča. Pokazuje da želi da nastavi da uči, da se usavršava. Sa ovakvim stavom budućnost za njega može biti samo ružičasta", poručio je Del Pjero, a prenosi ''Skaj sport Italija''.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

Bilo je od početka sezone kritika na račun i Juventusa, a posebno našeg Dušana Vlahovića tokom prethodnog meseca kada nije uspevao da pronađe put do protivničke mreže. A onda, sve se promenilo za samo nekoliko dana. Najpre je Juve kao gost proteklog vikenda ubedljivo slavio u Đenovi sa 3:0, uz dva gola ''probuđenog'' Vlahovića, ali to je bio samo uvod u ono što smo sinoć imali prilike da vidimo u Ligi šampiona protiv Lajpciga, kada je Juventus u prvih deset minuta ostao bez dvojice povređenih igrača, Bremera i Nika Gonzalesa, a u drugom poluvremenu i bez isključenog golmana Di Gregorija, ali je sve to izdržao i sa igračem manje na terenu napravio preokret za pobedu od 3:2, uz još dva gola Dušana Vlahovića!

Foto: AP

 

Naravno, posle meča pljušte pohvale u italijanskim medijima posle onoga što je Juve prikazao, a ''Gazeta'' je Motine pulene nazvala ''lajpciškim lavovima''.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

- U Lajpcigu je Juve ispisao stranicu o kojoj će se dugo pričati. Na meti svih vrsta nedaća, gubili su 2-1 sa desetoricom igrača, izjednačili divnim udarcem Vlahovića i okrenuli još jednim biserom Konseisaa - piše ''Gazeta'' i dodaje:

- Prvi izleti sudbine: Bremer i Niko Gonzales van terena zbog povreda. Zatim je dvostruka defanzivna amnezija (Gati i Kambijazo) olakšala Šešku lep gol. Juve ne posustaje, 'pije čaj', vraća se na teren i izjednačava Dušanovim šampionskim volejom. Asistencija Kambijasa koji je izbrisao grešku: znak snage. Naivnost Di Gregorija koji dodiruje ruku van terena i biva izbačen. Prilikom slobodnog udarca, Daglas Luiz, koji je upravo ušao, dodiruje loptu rukom: penal za Šeška...

Sa velikim strpljenjem Juve je tolerisao i ovo i sa ogromnim srcem okrenuo na 3-2: pesma Vlahovića i Konseisaa. Perin, Kalulu i Gati predvode herojski i kolektivni otpor. Nazvaće ih 'lajpciškim lavovima''.

Foto: AP

 

Na kraju, zaključak:

- U ovoj patnji rođen je Juventus Tijaga Mote koji je sa desetoricom igrača pokazao hrabrost držeći Mekenija na beku, umesto da ubaci defanzivca i upravljao je ekipom do savršenstva.

Rođen je Fađolijev Juve, najbolji meč u njegovoj karijeri, tehnički lider koji je nedostajao, Vlahovićev Juve je rođen, nikad tako samouveren. Možda ćemo jednog dana pričati o prekretnici u Lajpcigu - piše italijanska ''Gazeta''.

Šta ti je fudbal, šta ti je život, od heroja do tragičara i obrnuto je put kojim se stiže u sekundi, a naročito ako se zovete Dušan Vlahović. Srbin je fudbalski Jusein Bolt...

BONUS VIDEO:  "NOVAKOMANIJA": Navijači pohrlili da se slikaju sa Novakom Đokovićem

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

IMALA TEMPERATURU ŠEST MESECI: Niko nije znao šta joj je, a onda su joj saopštili strašne vesti