I MI "MESIJA" ZA TRKU IMAMO! Piksi gledao "večiti derbi", pa povukao (ne)očekivan potez

Novosti online

24. 09. 2024. u 09:40

Mladi fudbaler Crvene zvezde Andrija Maksimović postaje sve zapaženije ime u svetu fudbala.

И МИ МЕСИЈА ЗА ТРКУ ИМАМО! Пикси гледао вечити дерби, па повукао (не)очекиван потез

FOTO: Tanjug/Nemanja Jovanović/BG

Njegov nedavni debi za crveno-bele, kao i impresivna asistencija ostvarena tokom večitog derbija u pobedi nad Partizanom sa 4:0, donose mu zasluženu pažnju.

Međutim, najnovija vest koja je uzburkala javnost jeste poziv Dragana Stojkovića Piksija, selektora reprezentacije Srbije, koji je odlučio da Maksimović bude deo tima za oktobarske utakmice Lige nacija.

3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H BEZ DEPOZITA
--> KLIKNI OVDE <--

Podsetimo, "orlovi" u oktobru prvo igraju protiv Švajcarske u Leskovcu, a potom gostuju Španiji u Kordobi.

Inače, Andrija Maksimović bio je jedan od najbolje ocenjenih igrača na meču u Humskoj, međutim, nije samo učinak protiv Partizana razlog za poziv u A selekciju. Momak iz Novog Pazara nedeljama unazad pruža veoma dobre partije u dresu Grafičara, gde igra na dvojnoj registraciji.

3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H BEZ DEPOZITA
--> KLIKNI OVDE <--

FOTO: FK Crvena zvezda

 

Mada mu je tek 17 godina, Maksimović iza sebe već ima čitavu godinu iskustva u seniorskom fudbalu, takođe u Grafičaru. Na 22 susreta prošle sezone postigao je šest pogodaka...

Ukoliko bi dobio priliku u utakmici protiv Švajcarske 12. oktobra, Andrija Maksimović postao bi drugi najmlađi debitant u istoriji našeg državnog tima. Tačnije, izjednačio bi se sa Mitrom Mrkelom, koji je 17. novembra 1982, u Sofiji, protiv Bugarske, obukao dres Jugoslavije sa 17 godina, četiri meseca i sedam dana. Isto toliko imaće i Maksimović ukoliko makar kroči na teren u sudaru sa Švajcarcima.

Ispred njega ostao bi samo rekorder Andrija Živković. Nekadašnji igrač Partizana, a sada PAOK-a, zaigrao je za A selekciju prvi put kada je imao 17 godina i 92 dana.

BONUS VIDEO: Kosovo je Srbija: Ovo su "delije" uradile na meču Siti - Zvezda

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

NASTAVLJA SE BRUKANJE NA NAJVIŠEM NIVOU Crnu Goru u NJujorku ne predstavljaju ni predsednik ni premijer