ZVEZDO, ISKORISTI TO! Iz Portugalije grme! Benfika ima ozbiljne probleme, sve je otkriveno

Novosti online

19. 09. 2024. u 08:00

Fudbaleri Crvene zvezde večeras od 18.45 sati na startu Lige šampiona, u novom formatu, dočekuju Benfiku.

ЗВЕЗДО, ИСКОРИСТИ ТО! Из Португалије грме! Бенфика има озбиљне проблеме, све је откривено

FOTO: Tanjug/AP

Šampion Srbije je od starta sezone ostvario šest pobeda i remi u domaćem prvenstvu, zahvaljujući čemu zauzimaju prvu poziciju na tabeli, a i u Ligi šampiona su preskočili Bodo Glimt u plej-ofu.

Sa druge strane, portugalski velikan je u prve četiri utakmice sezone osvojio sedam bodova u Primeiri, zbog čega je došlo do smene trenera i na mesto Rodžera Šmita došao je Bruno Laž, koji je upisao pobedu od 4:1 nad Santa Klarom na debiju.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

Laž je već vodio lisabonskog velikana u sezoni 2019/2020, a iz tog perioda stiže jedan podatak koji će obradovati sve "delije". Naime, Laž na klupi ovog tima nije imao ni jednu pobedu na strani u Ligi šampiona. Benfika je tada na gostovanjima u Ligi šampiona izgubila od Zenita 1:3, Liona 1:3 i remizirala sa Lajpcigom 2:2.

Benfika te sezone nije prošla u osminu finala najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja, već je nastavila takmičenje u Ligi Evrope, a ni tamo nije uspela da pobedi u gostima, pošto su poraženi od Šahtjora sa 2:1.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

O turbulentnom startu sezone lisabonskih "orlova" je za Sportal govorio Nuno Reis, novinar najpoznatijeg sportskog lista u Portugalu "A Bole", kome je uža specijalnost praćenje Benfike.

- Benfika ima ozbiljne probleme, zamenila je trenera, došao je novi sa potpuno drugačijim sistemom. Ne znamo još kakav je on trener, ima samo jednu utakmicu iza sebe na klupi "orlova" - započeo je Reis.

Nastavio je, potom, tvrdeći da su se problemi "prelili" iz prošle sezone.

- Problemi u ekipi su tu još od prethodne godine, koja je bila loša. Oni su se samo preneli... Neki važni igrači su napustili klub jer nisu bili srećni i sada je pred novim trenerom slagalica koju mora da sklopi. Benfika ima sjajne igrače kao što su Pavlidis, Di Marija ili Akturkoglu, koji nas je impresionirao het-trikom koji je nedavno dao u dresu reprezentacije Turske, ali ima igrača koje javnost ne zna, a ni trener ih još ne poznaje dobro. Tu je desni bek Isa Kabore, koji je stigao iz Mančeser sitija, pa napadač Zeki Amduni koji je odigrao tek završnicu meča sa Santa Klarom.

Na kraju, Reis je zaključio da će se tek videti šta su zamisli novog šefa stručnog štaba, pošto će duel sa Crvenom zvezdom biti prvi pravi test za njega.

- Laža čeka težak posao, tek je stigao u klub i upoznaje igrače. Imao je jednu laku utakmicu, protiv Santa Klare, što je meč koji je u rangu Zvezdinog protiv Napretka. Sada ga čeka ono pravo. Liga šampiona, odličan protivnik, na stadionu koji je težak svim gostujućim ekipama, a pritom ne poznaje svoje igrače dobro. Čekamo odgovore na mnoga pitanja, kao što su: koliko Benfika može u Beogradu i hoće li kao veliki klub igrati na pobedu - podvukao je Nuno.

(Sportal)

BONUS VIDEO: A POSLE PLASMANA U LIGU ŠAMPIONA... Evo šta se dešavalo u loži Marakane

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

I TENISERI SU ZATEČENI: Francuz potezom oduševio publiku (VIDEO)