CRVENA ZVEZDA DOVELA NOVOG GOLMANA: On je nova "jedinica" crveno-belih

Novosti online

15. 07. 2024. u 17:18

Novo pojačanje Crvene zvezde u letnjem prelaznom roku je čuvar mreže - Marko Ilić, koji je potpisao trogodišnji ugovor sa klubom sa Marakane i zadužio broj 1.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ДОВЕЛА НОВОГ ГОЛМАНА: Он је нова јединица црвено-белих

Foto: Printskrin Facebook/FK Crvena zvezda

- Počastvovan sam što sam deo ovakvog kluba, a ujedno i uzbuđen. Hteo bih da se zahvalim svim ljudima koji su radili na realizaciji mog transfera u Zvezdu. Mislim da sam išao zaobilaznim putem. Bio sam u Voždovcu nekoliko godina, zatim sam otišao u Belgiju, a nakon toga u MLS, dok sam pre dolaska u Zvezdu bio na pozajmici u Norveškoj. Smatram da sam relativno mlad za golmana, ali već sad imam veliko internacionalno iskustvo. Iako sam u Zvezdu došao zaobilaznim putem, sve prethodno me je dovelo do ovog trenutka i zaista sam presrećan zbog toga - istakao je Marko Ilić.

Foto: Printskrin Facebook/FK Crvena zvezda

Mladi čuvar mreže je već stekao značajno internacionalno iskustvo.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

- Sigurno da će mi stečeno iskustvo dosta pomoći u trenucima, kada su pritisci veliki. Naročito će mi biti značajan period koji sam proveo u Belgiji, igrao sam ozbiljne utakmice, na sjajnim stadionima i uz dosta pritiska. Ne mogu da dočekam da izađem na teren i da osetim tu atmosferu po prvi put. Siguran sam da ćemo uz pomoć navijača igrati najbolje što možemo i pokušaćemo da primimo što manje golova - rekao je Marko Ilić.

Poznanstvo sa prvotimcem crveno-belog kluba - Mirkom Ivanićem će Iliću značajno olakšati period adaptacije.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

- Nisam imao priliku da pričam sa saigračima, neke od njih znam, na primer Mirka Ivanića iz dana kada sam bio u Vojvodini, siguran sam da će mi pomoći da se prilagodim što pre - rekao je Marko Ilić.

Foto: Printskrin Facebook/FK Crvena zvezda

Iskoristio je priliku Ilić i da se obrati svim zvezdašima.

- Poruka za navijače je da budu uz nas i samo uz njihovu pomoć možemo da ostvarimo dobre rezultate - zaključio je Marko Ilić.

Sportski direktor kluba sa Marakane- Mitar Mrkela je sa zadovoljstvom istakao potencijal novog golmana Crvene zvezde - Marka Ilića.

- Marka Ilića jako dobro poznajem još iz mlađih reprezentativnih selekcija Fudbalskog saveza Srbije. Prošao je školu Vojvodine, iskustvo sticao u Voždovcu, a kasnije u Kortrajku, Koloradu i Sarpsborgu i u najboljim golmanskim godinama dolazi u crveni-beli klub. Crvena zvezda je uvek imala dobre golmane i to ne samo jednog, nego više njih. U poslednjih sedam ili osam godina imali smo Borjana i Popovića, sada imamo Glazera i dolazi Marko Ilić, koji će pojačati konkurenciju i biti sigurnost crveno-belog tima u budućnosti. Svi golmani su ovde napredovali. Imamo odličnog trenera - Dušana Gašića, koji je razvio mnoge golmana, a verujem da će i Marko Ilić kroz treninge sa njim napredovati i biti uzdanica Crvene zvezde. Uvek sam ponosan kada dobri igrači dolaze u Crvenu zvezdu, a drago mi je da je i Marko ponosan - istakao je Mitar Mrkela.

Foto: Printskrin Facebook/FK Crvena zvezda

Marko Ilić je rođen 3. februara 1998. godine. Nastupao je za mlađe selekcije Vojvodine, a u Srbiji je još nosio dres Proletera i Voždovca. Usledio je odlazak u Belgiju, gde je branio boje Kortrajka, a od 2023. godine oprobao se u MLS ligi, gde je stajao na golu Kolorada. Početkom kalendarske godine prosleđen je na pozajmicu u norveški Sarpsborg, gde je proveo jednu polusezonu.

‍BONUS VIDEO DAN POSLE: Pola tima Srbije izašlo na trening posle remija sa Slovenijom

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MEĐUNARODNI DAN ČISTOG VAZDUHA ZA PLAVO NEBO: Put ka održivoj budućnosti kroz obnovljive izvore energije