TRAGEDIJA: U padu sa skele poginuo fudbaler na Novom Beogradu, a nedavno je postao otac!

Novosti online

05. 07. 2024. u 14:16

Srpski fudbal zadesila je tragična vest.

ТРАГЕДИЈА: У паду са скеле погинуо фудбалер на Новом Београду, а недавно је постао отац!

Petar Milošević

Miroslav Mimi Blažić, 21-godišnji kapiten fudbalskog kluba Pobednik, poginuo je u četvrtak na gradilištu na Novom Beogradu.

Blažić, iz Piromana kod Obrenovca, nedavno je postao otac.

Javni tužilac Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu je obavio uviđaj gradilišta na Novom Beogradu, u Ulici omladinskih brigada broj 100, i, kako je ustanovljeno, Hitna pomoć koja je došla na lice mesta mogla je samo da konstatuje smrt ovog 21-godišnjaka.

U saopštenju tužilaštva se navodi da je "radnik bio angažovan na poslovima postavljanja skele, a prema do sada utvrđenom činjeničnom stanju do smrtnog ishoda je došlo jer je radnik pao sa visine od oko 6 metara i u momentu pada nosio sigurnosni pojas".

-  Javni tužilac je naložio da se uzmu izjave od svih zaposlenih koji su bili na gradilištu u trenutku nesreće, kao i izjave od odgovornih lica u pravnom licu u kojem je bio zaposlen preminuli, da na mesto događaja izađe Inspekcija rada koja će obaviti poslove iz svog delokruga i izvršiti uvid u poslovnu dokumentaciju, a sve u cilju utvrđivanja da li su radnicima bili obezbeđeni sigurni uslovi za rad i da li im je bila obezbeđena sigurnosna oprema koju su obavezni da nose prilikom izvođenja visokorizičnih visinskih građevinskih radova, te da li je smrt nastupila kao posledica delovanja nekog lica ili isključivo zbog radnji preminulog. Nakon prikupljanja svih dokaza, javnom tužiocu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu će biti dostavljen izveštaj na dalju odluku, zajedno sa obdukcionim nalazom, nakon čega će biti preduzete sve zakonom propisane mere i radnje - navodi se u saopštenju.

A dok se obavljaju pomenute radnje, dešavaju se i vrlo potresne objave na Fejsbuk stranici Blažićevog fudbalskog kluba.

- Druže, brate, saigraču naš.. Nije moralo ovako, počivaj u miru, neka te anđeli čuvaju... - poručio je FK Pobednik.

Jednu od najemotivnijih poruka ostavio je ispod te objave trener Jovan Ranđelović.

- E mali, pa gde ode tako brzo? Kako si mali bio kada si prvi put došao na trening sa ćaletom! Gledao sam te godinama kako rasteš i razvijaš se u dobrog napadača i još boljeg momka. Voleli smo te svi na Rojkišu mnogo, a ti si voleo nas još više. Počivaj u miru, dete moje, a mi ćemo se moliti za tebe i tvoju dušu. Ljubi te trener mnogo, mnogo, mnogooooo - poručio je Jovan Ranđelović.

Bonus video: TUČA NAVIJAČA NA EURO 2024: Albanci napali srpske navijače, ali kada se čulo "Juriš!" - nisu se dobro proveli

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MONSTRUOZNO! Opozicionar priželjkuje ubistvo Danila Vučića i opisuje kako bi ga mučio (VIDEO)